Food·Recepten

Hartig taartje #swiepswoepswap

Het is weer een paar maanden geleden dat ik mee heb gedaan aan de Swiepswoepswap challenge. De laatste keer kon ik helaas niet meedoen i.v.m.. mijn opname. Daarnaast heeft Mandy, het brein achter deze challenge besloten om ermee te stoppen. Dit begrijp ik volkomen, want Mandy is in het dagelijks leven een juffrouw en staat dagelijks voor een klas vol kinderen. Ik weet als geen ander hoe het is om als juf te werken en hoeveel energie zoiets van je vraagt. (uit stage ervaring). De swiepswoepswap begon als een challenge met een aantal foodbloggers, maar is tegenwoordig gegroeid naar ruim 100 foodbloggers. Het organiseren en het goed laten verlopen van deze challenge kost veel tijd en helaas zitten er maar 24 uur in een dag. Dit is de laatste keer dat de challenge wordt georganiseerd en ik ben blij dat ik hier mag en kan aan deelnemen.

Wat is de swiepswoepswap challenge?

Tijdens deze challenge word je gekoppeld aan een andere foodblog zonder dat diegene dat weet. In het ‘geheim’ swap je een recept van zijn/haar foodblog. Dit recept deel je daarna op je instagram en eventueel ook op je eigen blog. Je hebt een maand de tijd. Dankzij deze challenge heb ik al veel leuke nieuwe foodblogs leren kennen.

De vorige #swiepswoepswap’s van mij kan je hier terug vinden:

Deze keer koppelde Mandy van Mandyandmore mij aan de blog van Melissa, https://lislovescooking.nl/. Melissa volg ik al jaren op Instagram. Niet alleen voor haar heerlijke recepten. Ook maakt Melissa prachtige foodfoto’s, om jaloers op te zijn! Ook heeft Melissa een verleden met een eetstoornis en zijn helpt en inspireert mij om ook te herstellen en een gezond en gevarieerd eetpatroon te krijgen. Haar blog staat vol met heerlijke recepten en daarnaast maakt ze ook nog recepten voor andere blogs. Het was weer een hele strijd om te kiezen tussen alle heerlijke recepten, maar ik ben er na een grondige zoekactie uitgekomen. Het recept wat ik van Melissa heb geswapt is het hartige worteltaartje. Het recept van Melissa kan je vinden op haar blog, maar ik heb er natuurlijk weer mijn eigen variatie op gemaakt. Hoe? Dat lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten

  • 15 gram kokosmeel
  • 100 gram wortel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eiwitten
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1,5 tl finger lickin’ pizzakruiden Green Gypsy spices
  • zout en peper

voeg eventueel nog wat groente toe aan het beslag en/of top het taartje af met wat geitenkaas of geraspte kaas.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een 10/12 cm springvorm met bakpapier.

Rasp de wortel fijn. Voeg hier het kokosmeel, speltmeel, bakpoeder, de tomatenpuree, de kruiden en de eiwitten aan toe. Meng dit tot er een glad beslag ontstaat. Schep het beslag in de met bakpapier beklede springvorm.

Strooi er eventueel nog wat kaas over.

Bak het taartje voor 40 minuten in de oven en laat het taartje daarna even afkoelen voordat je het taartje uit de vorm haalt.

En klaar is je heerlijke pizzataartje. Ga jij dit recept ook proberen? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht. Veel bakplezier!

Een gedachte over “Hartig taartje #swiepswoepswap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s