Food·Recepten

Suikervrije Meringues (SwiepSwoepSwap)

Deze maand deed ik weer mee met de #swiepswoepswap challenge. Dit is een leuke challenge waar ik elke keer weer aan meedoet. Alle foodbloggers op Instagram kunnen zich hiervoor opgeven. Dat doe je bij het account van @MandyandMore van Mandy. Zij regelt dat iedereen gekoppeld wordt aan een andere foodblog. Van die foodblog is het dan de bedoeling om een recept te ga maken. Erg leuk en zo leren we nieuwe foodbloggers kennen.

Deze maand werd ik gekoppeld aan de foodblog De Zoetekauw

Deze blog is van Lianne. Lianne is dol op bakken en is dol op zoetigheid. Het liefst werk ze met chocolade, room en noten/fruit. Dit werd dus een enorme uitdaging voor mij. Ik ben namelijk niet zo’n zoetekauw en maak merendeels gezondere recepten. Maar dit maakt het juist allemaal leuker.

IMG_20190212_150619.jpg

Ik ben dus gaan rondneuzen op haar blog en kwam het recept voor meringues tegen. Meringues vind ik erg lekker, maar voor mij te veel suiker en te zoet. Dit zag ik als een uitdaging om van deze meringues een gezondere variant te maken. Het ging niet zonder slag of stoot, want de eerste drie batches kwamen er plat en bruin uit, maar de vierde was helemaal top. Daarom deel ik het recept nu ook graag met jullie.

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 30 gram erythritol van Greensweetstevia
  • kleurstof

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100 graden. Klopt de eiwitten in een vetvrije kom op. Wanneer de eiwitten bijna helemaal stijf zijn geklopt, voeg je geleidelijk de erythritol toe.

dav

De eiwitten met suiker zijn volledig opgeklopt, wanneer je de kom ondersteboven boven je hoofd kan houden zonder dat er wat uit valt natuurlijk. Voor wat kleur voeg je een paar druppels kleurstof toe en stapel je dit heel voorzichtig erdoor. Zorg dat je zo min mogelijk het lucht uit de eiwitten verliest.

Daarna kan je met een spuitzak of 2 lepels hoopjes maken op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze de bakplaat voor 75 minuten in de voorverwarmde oven en klaar zijn je heerlijke suikervrije meringues

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel Bakplezier!

13 gedachten over “Suikervrije Meringues (SwiepSwoepSwap)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s