Food·Recepten

Paddenstoelen stroganof #Swiepswoepswap

Een nieuwe maand, een nieuwe Swiepswoepswap challenge. Tijdens deze challenge word je gekoppeld aan een andere foodblog zonder dat diegene dat weet. In het ‘geheim’ swap je een recept van zijn/haar foodblog. Dit recept deel je daarna op je instagram en eventueel ook op je eigen blog. Je hebt een maand de tijd. Dankzij deze challenge heb ik al veel leuke nieuwe foodblogs leren kennen.

De vorige #swiepswoepswap’s van mij kan je hier terug vinden:

Deze keer koppelde Mandy van Mandyandmore mij aan de blog van Diewertje van Goodfoodsel. Na een grondige inspectie op haar blog heb ik gekozen om de paddenstoelen stroganof te Swiepswoepswappen (i know, dat is geen woord) En zoals jullie wel weten, geef ik altijd een eigen draai aan het recept. Het originele recept vindt je hier: Paddenstoelen stroganoff. Hieronder vind je de paddenstoelen stroganoff a la Tiffskitchenx

Ingrediënten

 • 100 gram Taugé
 • 200 gram Kastanjechampignons
 • 80 gram aubergine
 • 1,5 el roomkaas
 • 1 tl sambal (kan je weglaten)
 • 1 el ketchup
 • 250 ml groente bouillon
 • Paprikapoeder
 • Knoflookpoeder
 • Uienpoeder
 • Tijm
 • Zout
 • Guarpitmeel/ aardappelzetmeel/bloem

Bereiding

Snij de kastanjechampignons en aubergine in blokjes en zet de rest van de ingrediënten klaar.

Verwarm een pan met een beetje boter of olie en bak hierin de paddenstoelen. Voeg na 2 minuten het taugé toe en bak dit nog een minuut samen. Zet het vuur op halfhoog en voeg daarna de bouillon, kruiden, sambal en ketchup toe. Laat dit 5 minuten pruttelen op halfhoog vuur.

Voeg een eetlepel roomkaas toe en roer dit er goed doorheen. Daarna ga je het binden met het bindmiddel wat jij fijn vindt. Ik heb dit recept een keer met bloem en een keer met guarpitmeel gebonden en beide ging goed.

Serveer het met rijst, noedels, wraps, naanbrood, pasteigebakjes of iets anders. Deze stroganoff is overal lekker mee.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel kookplezier!

2 gedachten over “Paddenstoelen stroganof #Swiepswoepswap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s