Food·Recepten

Bloemkool wraps #swiepswoepswap

Het is weer zover, tijd voor een nieuwe Swiepswoepswap! De Swiepswoepswap wordt net zoals altijd weer netjes georganiseerd door Mandy van Mandyandmore. En ik ben blij dat ik weer mee mocht doen. Dankzij de swiepswoepswap heb ik al meerdere leuke foodblogs ontdekt en veel inspiratie op mogen doen voor nieuwe recepten. Zo ook weer voor dit recept wat ik vandaag met jullie deel. De bloemkool-wraps

De vorige #swiepswoepswap’s van mij kan je hier terug vinden:

Deze maand werd ik gekoppeld aan het account van @groentjegezond. Op haar blog vind je leuke en lekkere recepten. Het recept wat mij gelijk opviel waren de wortel-wraps. Via de link vind je het recept dat groentegezond heb gemaakt.

Mijn plan was om ook wortel-wraps te maken, maar dan met psylliumvezels en kokosmeel. Ik heb namelijk wortels in mijn moestuin. Naja dat dacht ik… Tot ik er een paar wortels uit probeerde te halen en er nog maar mini worteltjes aan zaten. Daar had ik nu dus nog niks aan. Ik had nog wel bloemkool in de koelkast liggen, dus ik swapte de wortels voor bloemkool.

Het zijn dus geen wortel-wraps maar bloemkool-wraps geworden, maar desondanks zijn ze ook erg lekker geworden! Hoe ik ze heb gemaakt lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten

  • 125 gram Bloemkool
  • 2 eiwitten
  • 10 gram psylliumvezels
  • 5 gram kokosmeel of amandelmeel*
  • Kruiden
  • Zout
  • Olie om in te bakken

Je kan ook 15 gram tarwemeel, volkorenmeel, speltmeel of boekweitmeel gebruiken

De psylliumvezels kan je ook online bij Plent.nl bestellen. Met de code TIFFANY10 ontvang je namelijk 10% korting op je bestelling.

Bereiding

Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine. Voeg daarna de eiwitten toe en mix dit goed.

Doe het mengsel in een schaaltje en voeg de rest van de ingrediënten toe. Kneed dit tot een plakkerige substantie en laat dit voor 15 minuten rusten.

Verdeel het beslag in 2 a 3 porties. Ik heb 2 grote en 1 kleine wrap gemaakt, omdat ik eerst een kleine wilde proberen met bakken.

Vet een koekenpan in met wat olie. Verdeel een deel van het beslag in de pan. Dit kan je het best met de achterkant van een lepel doen of gewoon met je handen. Mijn wraps heb ik ongeveer 3mm dik gemaakt. Hoe dikker je het maakt, hoe langer het duurt voordat het gaar is.

Zet de pan op laag vuur en laat het langzaam garen. Je weet wanneer je de wrap kan omdraaien, als je wrap makkelijk loslaat van de pan. Laat de andere kant ook nog even 2 minuten garen en daarna kan je verder met het bakken van de andere 2 wraps. En zo maak je heerlijke bloemkoolwraps.

Je kan de wraps lekker beleggen en als lunch eten of los als snack eten. Ook kan je het serveren bij een lekker wok gerecht.

Ga jij deze wraps ook proberen? Laat het mij weten of het is gelukt en wat je ervan vond!

Veel kook/bak plezier!

3 gedachten over “Bloemkool wraps #swiepswoepswap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s