Food·Recepten

Vegan kaassaus #swiepswoepswap

En toen was het alweer tijd voor de volgende #swiepswoepswap. De #swiepswoepswap challenge wordt georganiseerd door @mandyandmore

De vorige #swiepswoepswap kan je hier terug vinden. Ik maakte toen de suikervrije meringue’s.

Dit keer ben ik gekoppeld aan de Foodblog van @Healthyfoodiemanon. Hier was ik natuurlijk super blij mee, want ik volg Manon al jaren op Instagram. Manon maak net zoals ik veel gezonde recepten. Hierdoor was het wel moeilijk om een keuze te maken welk recept ik ging maken.

Omdat ik de vorige keer een zoet recept had gemaakt, wilde ik dit keer voor hartig gaan. Ook wilde ik een keer iets maken wat ik totaal nog nooit had gemaakt en toen kwam ik bij de Vegan kaassaus terecht. Dit jaar wil ik ook als challenge een week lang Vegan gaan eten, dus dit was alvast een voorproefje.

Het originele recept vindt je hier – >Vegan Kaassaus

Zelf heb ik het recept naar eigen smaak aangepast en heb ik er geen kaassaus van gemaakt, maar een kaas-dip. Hoe? Dat lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkool
  • 20 gram edelgist/ natural yeast
  • 10 gram mosterd
  • 130 ml kookvocht
  • Cayennepeper
  • Zout

Bereiding

img_20200108_1528301016977194033587021.jpg

Kook de bloemkool gaar. Giet het daarna af, maar bewaar een deel van het kookvocht.

Pureer de bloemkool tot een gladde puree en voeg de rest van de ingrediënten toe. En klaar is je vegan kaas-dip. Lekker makkelijk en snel! Heerlijk als dip bij verschillende groente, zoals wortels bij mij. Ik hou namelijk van wortels met dip.

Ga jij deze Vegan kaas-dip ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel kookplezier!

9 gedachten over “Vegan kaassaus #swiepswoepswap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s