Food·Recepten

Yoghurttaartje

Een bakje yoghurt is iets wat ik standaard elke dag wel eet. De ene keer bij het ontbijt, de andere keer als snack tussendoor. Het leek mij daarom wel eens leuk om mijn saaie bakje yoghurt om te toveren tot een heerlijk fruitig taartje. Zo gezegd, zo gedaan. Je kan er ook al meerdere te gelijk maken en voor een paar dagen bewaren in de koelkast.

Ook een tip leuke voor als het lekker warm is buiten. Zet het taartje dan even in de vriezer, dan heb je een lekker ijstaartje. Met een paar ingrediënten heb jij ook zo’n eerlijk taartje, hoe? Dat lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten

  • 150 gram halfvolle yoghurt
  • 2,5 gelatineblaadjes
  • 50 ml water
  • Eventueel wat limonade voor door de yoghurt
  • Supreme strawberry siroop

Bereiding

Week de gelatineblaadjes voor ongeveer 10 minuten in een laagje water.

Doe het water met eventueel de limonade in een pannetje en zet deze op laag vuur. Wanneer het water rond de 40 graden is, knijp je de gelatineblaadjes uit en voeg je deze toe. Ze lossen vanzelf op in het water.

Doe in een andere schaal de yoghurt en voeg hier het gelatinewater aan toe. Meng dit goed en die dit in een kommetje die je aan de binnenkant bedekt met vershoudfolie. De vershoudfolie zorgt ervoor dat je het taartje er zonder problemen uit krijg en je een leuk boltaartje krijg.

Zet het kommetje voor minimaal 4 uur in de koelkast, mag ook langer.

Serveer het met de supreme strawberry en geniet van je heerlijke yoghurttaartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s