Food·Recepten

Chocolade brownies

Vandaag weer een recept uit de oude trommel, maar er werd veel gevraagd naar een recept voor gezondere brownies. Dit recept heb ik dus al een tijdje geleden gemaakt, maar nog niet gedeeld met jullie, omdat ik niet zo blij ben met de foto’s. Ondanks dat smaakten de brownies wel heerlijk, dus lees snel verder voor het recept.

Opzoek naar meer brownie recepten:

Brownie met pistachenoten, brownie in a mug, brownie koekjes, kwarktaart met brownie bodem, gezonde smeuïge brownies, brownie dough, pompoenbrownies, appelmoes brownies, mini brownies, cheesecake brownies, vegan pompoen brownie en brownie bites

Ingrediënten

  • 30 gram boekweitmeel (speltmeel, havermeel of volkorenmeel kan ook)
  • 10 gram kokosmeel
  • 120 gram cannellinibonen (afgespoeld en uitgelekt)
  • 1 eiwit
  • 40 gram erythritol (suikervervanger) (je kan ook gewone suiker gebruiken)
  • 5 gram bakpoeder
  • 5 gram cacao ongezoet

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maal de afgespoelde cannellinibonen fijn in een keukenmachine. Zorg dat het een mooie gladde puree wordt. Je wilt namelijk geen stukjes bonen proeven in je brownies. Voeg hieraan de rest van de ingrediënten toe en mix dit tot een glad beslag.

Vul je cake/muffin vormpjes met het beslag en zet ze voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. En klaar zijn je heerlijke gezonde brownies. En maak je geen zorgen, die bonen proef je er niet in terug.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht.