Food·Recepten

Tartelettes met banketbakkersroom en rood fruit

Heb je een verjaardag of krijg je bezoek? Maak dan eens deze tartelettes met banketbakkersroom. Met deze taartjes steel jij de show.

Ingrediënten voor 6 tartelettes

Bodem

 • 145 gram bloem
 • 80 gram witte basterdsuiker
 • 100 gram roomboter (ongezouten)
 • 1/2 ei
 • 1 tl bakpoeder
 • snufje zout

Banketbakkersroom

 • 2 eieren
 • 500 ml volle melk
 • 80 gram suiker
 • 1 zakje vanille suiker
 • 50 gram maïzena

Bereiding tartelette bodem

Meng voor de tartelettes de boter, suiker, ei en zout met elkaar tot een glad geheel. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toe en kneed dit tot een deeg. Verpak het deeg in wat keukenfolie en laat het dan voor minimaal een half uur rusten in de koelkast (langer mag ook).

Maak ondertussen de banketbakkersroom.

Verhit 400 ml melk met de vanillesuiker op halfhoog vuur en breng dit aan de kook. Splits ondertussen de eieren. We gebruiken voor dit recept alleen de eidooiers (met de eiwitten kan je heerlijke meringue’s maken). Klop met een garde de eidooiers samen met de rest van de melk (100ml) en de suiker los. Voeg dan ook de maïzena toe tot een gladde massa

Giet roerend de helft van de hete melk bij de eidooiers en blijf goed kloppen. Zorg ervoor dat het niet gaat schiften. Giet daarna dit mengsel terug in de pan bij de rest van de hete melk en breng het geheel al roerend aan de kook. Blijf het roeren tot er een dikke vla ontstaat. Giet daarna de banketbakkersroom in een platte schaal, bedek dit met keukenfolie en laat dit in de koelkast afkoelen.

De tartelettes

Verwarm nu de oven voor op 180 graden en vet 6 tartelette-vormpjes in en bestuif het met wat bloem. Dit zorgt ervoor dat je de tartelettes straks zonder moeite uit de vormpjes kan halen. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit, tot ongeveer 5 mm dikte. Bekleed de tartelette-vormpjes met het deeg. Zet de vormpjes voor ongeveer 13-15 minuten in de voorverwarmde oven. Als ze goudbruin zijn, kan je ze eruit halen. Laat ze daarna afkoelen in de vormpjes.

Klop de banketbakkersroom voor gebruik in ca. 2 min. luchtig met een handmixer. Verdeel dan met eventueel een spuitzak de banketbakkersroom over de tartelette-bodems. Je kan het ook met een lepel doen. Garneer het nog af met fruit en klaar zijn je feestelijke gebakjes.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht. Veel bakplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s