Food·Recepten

Brownie met pistachenoten

Door Callowfit werd ik uitgedaagd om een lekker recept te maken met pistachenoten en hun cookies en cream saus. Voor een uitdaging sta ik natuurlijk altijd open.

Voordat ik aan de bak ben gegaan heb ik natuurlijk eerst de saus geproefd, want deze smaak kende ik nog niet. Na het proeven wist ik al gelijk dat ik iets met chocolade wilde maken. Pistachenoten ben ik zelf niet zo dol op, maar ik weet wel hoe ze smaken. Mijn vader houdt wel enorm van noten en van chocolade, dus hij is mijn nummer 1 tester.

Zijn oordeel: heel lekker, lekker smeuïg en een goede smaakcombinatie. (De schaal was ook snel leeg)

Voor de challenge heb ik een gezondere versie van een brownie gemaakt met pistachenoten en een cookies en cream swirl. In dit recept heb ik een deel van de suiker vervangen door de suikervrije appelmoes van Hak en door de sinaasappel honing van Rigioni. (Je kan ook normale honing gebruiken)

Het recept staat binnen een paar minuten in de oven. Je hebt geen mixer nodig en hij is ook nog eens ei-vrij en lactosevrij.

Ingrediënten

  • 125 gram tarwebloem
  • 50 gram cacao
  • 10 gram bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • 70 gram (sinaasappel) honing
  • 200 gram appelmoes
  • 1 el (lactosevrije) melk
  • Snuf zout
  • Pistachenoten
  • Cookies en cream saus

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een ovenschaal/bakvorm met bakpapier. (Tip, maak een prop van het bakpapier en maak deze nat. Daarna kan je gemakkelijk je ovenschaal/bakvorm goed bekleden met bakpapier.

Meng in een schaal de appelmoes met de honing, suiker en snufje zout.

Meng in een andere schaal de bloem, cacao en bakpoeder. Zeef dit mengsel door het appelmoes mengsel. Spatel dit door en voeg een theelepel melk toe.

Als laatst voeg je een hand gehakte pistachenoten toe en dan kan het beslag in de ovenschaal/bakvorm.

Top het af met de cookies en cream saus en zet het dan in de oven voor 23 minuten.

Laat de brownie eerst 30 minuten afkoelen en daarna kan je hem uit de schaal halen. Serveer het eventueel nog met wat extra saus en pistachenoten en klaar is je heerlijke semi-gezonde brownie.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel bakplezier!

Een gedachte over “Brownie met pistachenoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s