Food·Recepten

Boerenkoolpizza

Het is weer de tijd van het jaar, tijd voor boerenkool! Nou kan je er een ouderwetse stamppot van maken, of deze heerlijke pittige boerenkoolstamppot met kabeljauw, of een kruidige boerenkoolstamppot met pompoen of ga je toch voor deze heerlijke boerenkool chips? Vandaag voeg ik weer een nieuw recept toe aan dit rijtje. Namelijk boerenkoolpizza! Nee, geen pizza met daarop boerenkool. Het is een pizzabodem gemaakt van boerenkool. Pizzabodems met daarin groente verwerkt zijn helemaal in en tegenwoordig in bijna elke supermarkt te koop. Maar wist je dat in de pizza’s ook gewoon tarwemeel zit. Echt veel gezonder zijn die pizza’s dus niet. Wel vind ik persoonlijk die pizza’s erg lekker voor de afwisseling. Maar ik deel vandaag een pizzabodem met groente erin verwerkt die ook echt gezonder is, dan een supermarkt pizza. Dit heb ik al eerder eens gedaan, namelijk de pompoenpizza, courgettepizza, bloemkoolpizza en bloemkoolpizza 2.0.

Heb je nou liever geen groente in je pizza? Maak dan één van deze pizza recepten, plaatpizza, wrappizza, gezonde pizza, pulled chicken pizza of de zoete pizza.

Ingrediënten

  • 100 gram boerenkool
  • 2 eiwitten
  • 20 gram speltmeel/boekweitmeel/tarwemeel/volkorenmeel of havermeel
  • Knoflookpoeder
  • Paprikapoeder
  • Zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de boerenkool samen met de eiwitten in de keukenmachine en maal dit goed fijn. Meng dit samen met het meel en de kruiden tot een beslag. Verdeel het beslag in 2 rondjes op de bakplaat.

Zet de bakplaat voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze na 20 minuten om, beleg de boerenkoolbodems naar wens en zet ze nog voor 5 tot 10 minuten in de oven. En klaar is een groene gezonde pizza. Eet smakelijk!

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

3 gedachten over “Boerenkoolpizza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s