Food·Recepten

Recept : Plaatpizza

Pizza, wie houd er nou niet van? Ze zijn in alle varianten te krijgen. Dik dun, groot, klein, als burger of als broodje. Met paprika, champignons, ham, kip, kebab, salami, pasta, boerenkool. Tegenwoordig is niks meer te gek.

Natuurlijk kan je gewoon heel makkelijk je pizza kant en klaar in de winkel kopen of halen bij de plaatselijke pizzatent. Maar wist je ook dat het heel leuk is om zelf pizza te maken? Het kost wel even wat meer tijd, maar een zelfgemaakte pizza smaakt 10 keer lekkerder en is vaak ook nog eens gezonder!

Heb je een keer een lekker middagje vrij, duik dan lekker de keuken in om jouw eigen verse Plaatpizza te maken. Ook super leuk om samen met kinderen te doen. Dan maak je allemaal mini-pizzaatjes en kunnen ze allemaal hun eigen pizza beleggen.

Ingrediënten

  • 500 gram patentbloem
  • 3 a 4 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje gist van Dr. Oetker
  • Flinke snuf zout
  • 350 tot 400 ml lauw water

Bereiding

Meng de bloem met de gist in een grote kom. Daarna maak je met je hand een kuiltje in het midden. Hierin doe je de olijfolie, het lauwwarme water en het zout. En dan is het tijd om te kneden. Die is een tijdrovend en nogal plakkerig klusje. Om de gist in werking te brengen moet je ongeveer 10 minuten kneden. Dan is het tijd om het pizzadeeg te laten rijzen. Zorg dat dit op een warme plek gebeurt.

Tip: zet je oven op ongeveer 38 graden en laat daarin je deeg rijzen.

Laat het deeg minimaal voor 45 minuten rijzen, langer mag ook.

Tussendoor kan je al je voorbereiding plegen voor het beleggen van de pizza.

Na het rijzen is het tijd voor het leukste gedeelte. De pizza beleggen.

Verwarm de oven voor op 230 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hierop verdeel je het deeg. Zorg dat het deeg ongeveer 0,5 cm dik is en daarna is het tijd om te beleggen.

Hoe je de pizza wilt beleggen is natuurlijk aan jezelf. Kies voor heerlijke verse groentes, een lekkere pizzasaus, ham, kip en iets van kaas, zoals geraspte kaas, geitenkaas, mozzarella, feta of hüttekäse.

Zet de pizza voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven en klaar is je heerlijke zelfgemaakte pizza!

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg Tiffskitchenx in je bericht.

Heel veel kookplezier!

2 gedachten over “Recept : Plaatpizza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s