Food·Recepten

Recept: Bloemkoolpizza

Iedereen kent de ‘hype’ wel, of volgens mij was de hype van een jaar geleden, maar ik ben altijd wat later met die dingen. Bloemkoolpizza, en nee niet bloemkool op je pizza, maar een pizzabodem van bloemkool. Ik heb het altijd maar iets aparts gevonden en daarom heb ik het pas na zo’n lange tijd geprobeerd. Uiteindelijk was ik toch te nieuwsgierig geworden, dus zijn we ook maar eens aan de slag geweest in de keuken en heb ik een bloemkoolpizza op tafel getoverd. En weet je? Wat heb ik een spijt dat ik dit niet eerder heb geprobeerd! Ja, je kan het niet vergelijken met een echte pizza, maar als bloemkoollover is dit zeker een heerlijk gerecht. Deze blijft erin bij mij en zal nog vele malen vaker op tafel toveren.

Ben jij ook dol op bloemkool? Dan is dit recept ook zeker iets voor jou. Hieronder vertel ik je het recept en hoe ik het heb gemaakt.

img_20190107_1531466137417701407214271.jpg

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkool
  • 2 eiwitten
  • 20 gram hüttenkäse
  • 5 gram psylliumvezels
  • kruiden naar wens

Bereiding

Maal de bloemkool fijn. Zet een pan met een bodem water op het vuur en kook daarin je bloemkool. Giet de bloemkool af en laat het even afkoelen. Je kan ook gelijk doorgaan, zoals ik heb gedaan, maar daarvoor heb je wel vuurvaste handen voor nodig)

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Doe de gekookte bloemkool in een theedoek en zorg dat je zoveel mogelijk van het vocht uit de bloemkool knijp. Hoe meer vocht je eruit krijg, hoe beter je bodem wordt.

Dan is het tijd om het “deeg” te maken. Meng de bloemkool met alle andere ingrediënten en dan is het tijd om je bodem vorm te geven op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Het is handig als je de achterkant van een lepel gebruikt om alles stevig aan te drukken. Maak de bodem niet te dun, anders valt hij straks uit elkaar.

Dan kan de bodem in de oven. Na 30 minuten haal je de bodem eruit en keer je de bodem om en bak je de andere kan ook nog voor 15 minuten. Als de bodem na 15 minuten uit de oven komt, is het tijd om je bodem te beleggen na wens.

img_20190107_1708238595564168066494939.jpg

Daarna kan die weer terug de oven in en voor ongeveer 10 minuten en klaar is je gezonde bloemkoolpizza.

Heb jij ook wel een een pizzabodem gemaakt van groente? Of ga je deze snel maken? Laat het mij weten, ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt.

Veel kookplezier! Groetjes Tiffany

Een gedachte over “Recept: Bloemkoolpizza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s