Food·Recepten

Chinese zoetzure kip van Francesca Kookt

Een tijdje terug ontving ik het nieuwe kookboek van Francesca Kookt. 365 dagen koken. De titel zegt het al, een kookboek om 365 dagen te koken. Er staan 365 recepten die geschikt zijn voor verschillende gelegenheden. Allemaal recepten die vers, lekker en gevarieerd. Het is een prachtig kookboek die je zeker in je bezit moet hebben. Ik heb al een hele lijst aan recepten gemarkeerd met een plaknotitie, die ik allemaal nog wil maken. Ook vind je achterin het kookboek een super handig register. Je kan recepten opzoeken naar ingrediënten en je kan recepten opzoeken naar receptcategorie. Twee verschillende indexen, echt ideaal.

De recepten die je vindt in dit kookboek zijn gevarieerd qua moeilijkheidsgraad, maar alle recepten zijn goed thuis te maken. Het fijne aan dit kookboek vind ik dat de recepten die erin staan voor het hele gezin zijn. Er staan veel tips en vegetarische en vegan opties bij. Zo kan je een recept heel simpel aanpassen en kan je het voor het hele gezin maken.

Ieder hoofdstuk begint met een groente- en fruitkalender en per seizoen vind je 73 afwisselende recepten voor het avondeten. Ook is er nog een vijfde hoofdstuk met 73 comfortfoodgerechten die je het hele jaar door graag eet. Tussendoor vind je ook nog eens handige tips en tricks.

De vormgeving van het boek is heel mooi, hardcover en lekker dik. Daar houd ik van. Je krijg waar voor je geld. En last but not least, de foto’s. De foodfoto’s maken of breken een kookboek. Bij het kookboek van Francesca moet je goed uitkijken dat je niet al wegkwijl bij het zien van de foto’s. Alles ziet er zo lekker uit, dat je het gelijk wilt gaan maken.

Het eerste recept wat ik eruit heb gemaakt is de Chinese Zoetzure Kip. Dit recept heb ik zoals gewoonlijk iets aangepast. (eigenwijze kok hier). Het originele recept vind je ook op de blog van Francesca en hieronder deel ik mijn variant ervan. (Hiervoor heb ik toestemming gekregen van Francesca)

Ingrediënten (voor 1 persoon)

 • 100 gram kipfilet
 • 100 gram aubergine
 • 75 gram champignons
 • 70 gram paprika
 • 30 gram ketchup
 • 10 gram sweet brown (GreensweetStevia) of gebruik bruine/ rietsuiker
 • 1 tl oestersaus
 • 1 tl sojasaus
 • 20 gram appel azijn
 • 50 ml water
 • 5 gram guarpitmeel (of maïzena/ aardappelzetmeel)
 • 1/2 tl knoflookpuree
 • olie om in te bakken

Serveer het met rijst, noedels, couscous, naanbrood of wraps

Bereiding

De bereiding is heel simpel. Begin met het snijden van de kip en alle groente in blokjes in blokjes. Daarnaast doe ik ook alle ingrediënten, behalve de guarpitmeel) voor de zoetzure saus in een kommetje.

Verhit een pan met een een scheutje olie en wok hierin de kip met de knoflookpuree. Wanneer de kip half gaar is, voeg je de groente. toe en bak je dit voor ongeveer 3 minuten samen. Zet het vuur daarna op halfhoog en voeg dan de saus toe. Laat dit voor 5 minuten pruttelen. Verdik de saus als laatste met de guarpitmeel (of een ander bindmiddel) en dan is je heerlijke zoetzure kip klaar.

Makkelijk, lekker, vers, snel en gezond! Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel Kookplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s