Food·persoonlijk

Kleine Terugblik 2019

Vorig jaar schreef ik in 2 blogs een terugblik over het hele jaar. In eerste instantie wilde ik dat dit jaar niet doen. De afgelopen 2 maanden is er veel gebeurd waar ik liever niet op wil terugblikken. Toch schrijf ik een kleine terugblik van dit jaar, want er zijn ook leuke dingen gebeurd.

img-20190109-wa00032822215820100201715.jpg

Januari begon met een heel leuk uitje naar de Horecava. Dit was echt geweldig. ZO leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Een hele dag rond gelopen, leuke en lekkere dingen gezien en mogen proeven. Dit was een dag om niet te mogen vergeten.

In februari kwam mijn blog “new chapter” online. Het werd tijd om gezonder te gaan leven. Beter voor mezelf te zorgen en voor mijzelf te kiezen. Hier ben ik ook druk mee bezig geweest dit jaar. Ik heb er veel moeite mee gehad om voor mijzelf te kiezen en naar mijn lichaam en hart te luisteren. Na veel ups en downs is het wel gelukt, maar dat lees je later in deze update.

In maart deed ik mee met de Nationale week zonder vlees. Een week lang leven als vegetariër. Hoe dat ging en beviel, lees je in deze blog. Met nog een heerlijk recept erbij -> Nationale week zonder vlees

Vanaf april ging het steeds weer een stukje beter. Ik was begonnen met een nieuwe baan. Hier had ik veel vrijheid in de keuken en zo kon ik leuke nieuwe recepten bedenken. Ook het bloggen liep lekker door en ik pakte het sporten weer op.

In mei gebeurde er niet veel bijzonders. Ik was lekker aan het werk, druk bezig met bloggen en sporten. Het weer werd weer beter en dat merkte ik aan mijn lichaam. Kreeg meer energie en voelde mij beter.

IMG_20190831_121458.jpg

Juni was ook een leuke maand, een walking dinner mogen maken op mijn werk. Een week lang geen suikers gegeten, want ik deed mee met de nationale week zonder suiker. Hier heb ik ook een blog over geschreven -> Een week lang geen toegevoegde suikers eten. Ook werd ik deze maand alweer 22. Dit heb ik niet echt gevierd, maar wel een leuke blog over geschreven -> Alweer 22 jaar,tijd voor een terugblik.

Juli was ook weer een maand vol lekkere recepten en schreef ik nog een blog over mijn “bikinibody” Deze blog was erg populair en kreeg ik veel lieve en mooie reacties op.

Augustus was een warme maand. Veel dagen boven de 30 graden. Kon hierdoor niet op mijn zolderkamertje slapen, want daar was het net een broeikas. Wel kwam Gigi Gelatolangs met heerlijke ijsjes. Daarover heb ik ook een leuke blog geschreven -> Review Gigi Gelato

img_20190909_200429.jpg

September was de maand. De maand waar ik alleen op vakantie ging, alleen met de bus naar Spanje. Eventjes weg van alles, helaas wel te kort. Hoe deze vakantie, alleen in het buitenland beviel, lees je in deze blog -> Mijn vakantie, met de bus naar Spanje

In oktober begon ik met een nieuwe blogreeks “opweg naar de nieuwe ik” In deze blog neem ik jullie mee met de reis, opzoek naar mezelf. Ook liet ik jullie een dagje meekijken in de keuken. Dat lees je in deze blog -> Een dagje meekijken in de keuken

November was niet zo’n leuke maand. Ik kreeg te horen dat mijn contract afliep en niet meer kon worden verlengd. Ik moest opzoek naar iets nieuws. Dit heb ik ook gevonden en begon de laatste week van november daar te werken. Ik schreef wel nog een tweede “Opweg naar de nieuwe ik”

Gelukkig had deze maand ook nog leuke dingen. Ik ontving de foto’s van de fotoshoot, die ik eind oktober had mogen doen bij Dennis van Tergouw Hierover komt ook nog een blog met mijn ervaringen.Ook deed ik mee met de #Swiepswoepswap challenge van MandyandMore. Daarvoor swapte ik dit heerlijke recept –> Suikervrije meringues

En toen waren we alweer belandt bij de laatste maand, december. Niet mijn maand en daarom het ik ook deze maand ook geen “opweg naar de nieuwe ik” geschreven. Deze maand heb ik besloten om te stoppen met het werk wat ik net had gevonden. Het ging niet meer. Zoals vele van jullie weten, ben ik hoogsensitief. Dit is helaas niet te combineren met een baan zoals kok. De onregelmatige tijden, uren, dagen. Het rennen en vliegen op sommige momenten en dan weer momenten van niks. Soms hele lange dagen, weinig pauze en soms geen. Geen vastigheid en geen waardering. Mijn lichaam trapte deze maand keihard op de handrem, ik kon niet meer door. Nu zit ik thuis, geen werk, maar wel een hoofd vol gedachtes. Wat wil ik nu echt? Daar ben ik nu naar opzoek. Het liefst wil ik natuurlijk van mijn blog mijn werk maken, maar dat gaat helaas niet zo makkelijk. Ik zal ernaast ook moeten werken.

74624198_523852761773157_2574743408308387840_n

Bloggen blijf ik zeker doen, dat ik niet meer als kok ga werken, betekend natuurlijk niet dat mijn passie voor koken en bakken is verdwenen. Koken en bakken zal ik altijd blijven doen. Dit is mijn manier om te ontspannen. Om even mijn hoofd leeg te maken.

Hierbij sluit ik deze blog af. Ik ga weer druk bezig zijn met nadenken.

2 gedachten over “Kleine Terugblik 2019

  1. Heb al die tijd met je mee geleefd jammer voor je dat je loopbaan in het restaurant niet meer gaat en hopelijk kun je je blog wel blijven doen na je nieuwe ik vind het knap wat je bereikt hebt veel succes met vinden van een leuke studie die bij je past gr Liesbeth

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s