Food·Recepten

Vanille pudding (suikervrij en vegan)

De laatste tijd ben ik fan van pudding. Iets wat ik vroeger nooit at, maar de laatste tijd heel vaak. Laats deelde ik al een heerlijke chocoladepudding en nu deel ik een super snel en gezond recept voor vanillepudding. Met maar een paar ingrediënten en 5 minuten, heb jij een heerlijke vanillepudding. De pudding eet ik meestal gewoon koud, maar de pudding is ook heerlijk wanneer je het even opwarmt. Lekker op de koude dagen! Hoe je het maakt, lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten

  • 400 ml amandelmelk of sojamelk
  • 20 gram sweet of erythritol (suikervervanger van Greensweetstevia)
  • 8 gram guarpitmeel of xanthaangom (*of 35 gram maiszetmeel/ aardappelzetmeel)
  • 5 druppels (of meer) vanille stevia/extract

* Wanneer je maiszetmeel of aardappelzetmeel gebruik, heb je een andere bereidingswijze. Deze staat ook hieronder beschreven.

Natuurlijk kan je ook voor een andere smaak gaan. Gebruik dan druppels in de smaak naar jouw wens. Je kan ook siroop of andere smaakaroma’s gebruiken.

Bereiding

Doe de amandelmelk of sojamelk samen met de suiker, vanille en guarpitmeel/ xanthaangom in een kom en mix dit in ongeveer 5 minuten tot een pudding. (Je kan de pudding ook verwarmen. Heerlijk op de koude dagen)

En dat was de bereidingswijze alweer. Sneller dan dit kan je geen zelfgemaakte pudding vinden.

Wanneer je maiszetmeel of aardappelzetmeel gebruikt kan je de pudding beter op een andere manier bereiden. Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng dit langzaam aan de kook. Laat dit voor ongeveer 2 minuten zachtjes pruttelen en giet het daarna in een schaal of 2/3 kleine schaaltjes. Je kan het warm eten, maar ook koud.

Ga jij ook deze heerlijke pudding maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s