Food·Recepten

Pindacurry

Vandaag heb ik weer een heerlijk curry-recept voor jullie. Dit keer een pindacurry. Ik had dit nog nooit eerder gegeten of gemaakt, maar daar is nu verandering in gekomen. Dit is een blijvertje. Een lekkere pittige curry, vol van smaak en ook nog eens lekker gezond met veel groente. De curry heb ik dit keer met gehakt gemaakt, maar is ook erg lekker met kip of vega kip/ gehakt.

Benieuwd naar mijn andere curryrecepten? Klik dan op de volgende links: Vegetarische curry, kipkerrie, pompoen-aubergine curry, vegetarische goulash, snelle curry met gamba’s, goulash, rundvleescurry of de thaise curry met kip.

Ingrediënten

 • 200 gram sperziebonen
 • 1 rode ui
 • 1 gele paprika
 • 100 gram pindakaas
 • 100 ml kokosmelk
 • 1 bouillonblokje
 • 600 tot 800 ml bouillon (aangemaakt met een bouillonblokje)
 • 200 gram (vegetarisch) gehakt
 • 3 teentjes knoflook
 • Snuf gemberpoeder
 • 1/2 tl komijn
 • Snuf cayennepeper (hoeveelheid naar wens)
 • Olie om in te bakken
 • sambal om erbij te serveren

Bereiding

Haal de topjes van de sperziebonen en snij de sperziebonen door de helft. Kook de sperziebonen beetgaar en spoel ze daarna onder koud water. Dit zorgt ervoor dat de sperziebonen niet al helemaal doorgaren, want ze garen straks verder in de curry.

Verhit een wok met een scheutje olie en fruit hierin de gesneden ui en gehakte knoflook. Voeg daarna het gehakt toe en rul dit voor ongeveer 2 minuten. Dan kan de paprika erbij en boeg je de pindakaas, kruiden, bouillon en kokosmelk. Roer dit gedurende 2 tot 5 minuten door en laat het geheel zachtjes op halfhoog vuur pruttelen.

Als laatste nog de sperziebonen erbij, nog even 5 a 10 minuten laten pruttelen en klaar is je heerlijke pindacurry.

Serveer het met rijst of naanbrood en eetsmakelijk!

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx jouw bericht.

Veel kookplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s