Food·Recepten

Thaise curry met kip

Een gerecht wat ik heel graag maak is curry, dat wisten jullie misschien al. Als je op mijn blog in de zoekbalk curry intypt, krijg je meerdere curryrecepten. Vandaag heb ik weer een nieuwe voor jullie. Dit keer gaan we op de Thaise toer. Lekker als je van pittig houdt. Je kan uiteraard ook de sambal weglaten, dan is die een stuk minder pittig.

Benieuwd naar mijn andere curryrecepten? Klik dan op de volgende links: Vegetarische curry, kipkerrie, pompoen-aubergine curry, vegetarische goulash, snelle curry met gamba’s, goulash of rundvleescurry

De curry is heel simpel te maken en kost ook geen zeeën van tijd. Ik ging dit keer voor extra gemakt, want ik gebruikte een zak voorgesneden groente. Je kan natuurlijk ook verse groente gebruiken zoals sperziebonen, prei, paprika en champignons. Hoe je de curry maakt, lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten voor 3 personen

 • 400 gram kipfilet
 • 400 gram Thaise wokgroente
 • 50 gram tomatenpuree
 • 1 el kerriepoeder
 • 1,5 el kurkuma
 • 1 el komijn
 • 2 theelepels kerrie
 • 1 el sambal
 • 1 el limoensap
 • 1 tl go-tan gehakte gember
 • 3 teentjes knoflook
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 volle el roomkaas
 • 100 ml bouillon

Bereiding

Snij de kipfilet in blokjes en hak de knoflookteentjes fijn. Verhit een wok met een eetlepel olie op het vuur en fruit de knoflook. Voeg na ongeveer een minuut de kipfiletblokjes toe. Voeg na 2 minuten de wokgroente toe en daarna ook gelijk de tomatenpuree, sambal, de gehakte gember en kruiden. Wok dit samen voor ongeveer een minuut. Roer het regelmatig door.

Voeg dan de kokosmelk, bouillon en 1 eetlepel limoensap toe en laat dit voor ongeveer 5 minuutjes pruttelen op halfhoog vuur. Roer het geheel tussendoor ook een paar keer. Als laatste roer ik er nog een eetlepel roomkaas toe, maar dit kan je ook weglaten.

Serveer de Thaise curry met rijst of naan brood. Ook kan je het eventueel garneren met koriander. Koriander wordt veel gebruikt bij curry’s. Koriander is een kruid waar je van houdt of waar je een hekel aan hebt. Ik heb er persoonlijk een hekel aan en vind het naar zeepsop smaken. Heb je nog niet eerder koriander geprobeerd? Proef eerst een blaadje voordat je het door je curry doet. #Tip

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht, veel kookplezier!

Een gedachte over “Thaise curry met kip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s