Food·Recepten

Rundvleescurry

Eindelijk is die online. De heerlijke rundvlees curry die ik laatst voor mijn vader en broer had gemaakt. Dit was de eerste keer dat ik een curry zelf maakte. Het maken van een rundvlees curry kost veel tijd, daarom had ik ook gekozen om een grote pan te maken, zodat we ook een deel voor later konden bewaren.

Dit was natuurlijk een heel slim en leuk idee, maar de mannen dachten er iets anders over. Zij aten namelijk met z’n tweeën, zonder moeite die hele pan in één keer leeg. Dus pech voor Tiffany, het idee om vast wat extra’s te hebben voor een andere dag zat er niet meer in. Maar dit betekende dus wel, dat de rundvlees curry goed in de smaak viel. Dus het is eens tijd geworden om het recept met jullie te delen.

Het maken van deze rundvlees curry is niet moeilijk, maar kost wel veel tijd, omdat de curry een aantal uren op het vuur moet staan.

Ingrediënten

  • 500 tot 600 gram mager rundvlees
  • 1 blik Go-Tan kokosmelk
  • 4 eetlepels rode curry pasta
  • 3 a 4 uien
  • Evt. nog andere groente
  • Olijfolie om in te bakken
  • Boter om in te bakken
  • Zout en peper

Bereiding

Snij het rundvlees in blokken. Dit hoeft niet perfect gesneden te worden, want daar zie je later niks meer van. Verhit een bakpan met wat boter en bak hierin het rundvlees.

Verhit een stoofpan met wat olijfolie en doe hierin het rundvlees. Bak in de andere pan nog kort de uien. (maak de pan tussendoor niet schoon, het bakvocht van het rundvlees geeft juist extra smaak)

Daarna doe je de uien ook in de stoofpan met het bakvocht. Hierbij doe je de curry pasta en die roer je er goed door. Dan gaat de kokosmelk erbij en zet je dan pan op laag vuur. Laat dit voor een paar uur zachtjes stoven en indikken.

En naar een paar uur, valt het rundvlees helemaal uit elkaar en is je rundvlees curry klaar!

img_20190313_1736057622241907935897664.jpg

Ga jij dit recept ook maken. Laat het mij weten en Tagg @Tiffskitchenx in je bericht op Instagram of Facebook.

Veel kookplezier, groetjes Tiffany

(even een extra shout-out naar deze foto, want mijn broer heeft enorm zijn best gedaan voor de opmaak van zijn bord voor deze foto)

4 gedachten over “Rundvleescurry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s