Food·Recepten

Appelmuffins uit de airfryer

Vandaag deel ik mijn eerste airfryer recept met jullie. Jaja, ik heb nu ook een airfryer, waar ik enorm blij mee ben. Ik heb er al meerdere keren mijn aardappeltjes in bereid en verschillende groente. Maar ik had ook al overal voorbij zien komen dat je ook kan bakken met de airfryer. Hier was ik toch wel heel erg nieuwsgierig naar en ben er daarom ook eindelijk zelf eens mee aan de slag gegaan. Met de appels van I am organic die in de lente foodybox van Kroonophetwerk zat, heb ik heerlijke appelmuffins gemaakt.

Een paar weken terug heb ik van Linda @Snoepgezond haar oude airfryer gekregen. Zij had een nieuwe en deed niks meer met haar oude airfryer. Toen ze zag dat ik heel graag een airfryer wilde, heeft ze gevraagd of ik haar oude airfryer wilde hebben. Hoe lief is dat! Wist je dat Linda ook heerlijke recepten maak? Neem dan ook snel eens een kijkje op haar blog: https://iksnoepgezond.nl/

Maar nu over naar het recept. Deze appelmuffins uit de airfryer zijn niet alleen heel lekker en makkelijk om te maken. Ook is het een gezonde snack, dankzij de Ery-Pure van Steviala. Heb je dit niet in huis? Dan kan je het ook vervangen door gewone suiker.

Ingrediënten voor 4 kleine muffins

Bereiding

Verwarm de airfryer voor op 175 graden en vet 4 siliconen muffinvormpjes in. Deze heb ik van de action. Je kan ook gewone papieren vormpjes gebruiken.

Smelt de boter en snij de appel in kleine blokjes. Mix daarna de boter met de Ery-pure en een snufje zout met de handmixer of gebruik een keukenmachine. Voeg daarna het ei, bloem, bakpoeder en de speculaaskruiden toe. Mix dit tot een dik cakebeslag. Roer als laatst de appelblokjes er met een lepel doorheen. Vul de ingevette muffinvormpjes met het beslag en zet deze voor 15 minuten in de voorverwarmde airfryer.

Laat de appelmuffins daarna op een rooster afkoelen en daarna kan je ze gemakkelijk uit de vormpjes halen. En klaar is je heerlijke gezonde snack. Je kan ze ook eten als ontbijt met een paar scheppen kwark of Griekse yoghurt.

Ga jij deze appelmuffins ook maken? Laat het mij weten en Tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht.

Een gedachte over “Appelmuffins uit de airfryer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s