Food·Recepten

Recept: Goulash

Met deze koude winterdagen vind ik het heerlijk om in de keuken te staan. Het liefst vanaf de ochtend al. Laatst vroeg mijn vader of ik weer eens goulash wilde maken. Echt een winters recept, waar je in de ochtend al mee moet beginnen, want het vlees moet het liefst zo lang mogelijk op het vuur staan. Heb jij ook zin om eens een heerlijk winters recept op tafel te toveren? Lees dan snel verder, want ik deel mijn recept voor een hele grote pan goulash. Hiermee kan je met je hele familie van eten.

Ingrediënten

 • 1 kg runderlappen
 • 500 gram gehakt
 • 1 kg uien
 • 3 paprika’s
 • 500 gram champignons
 • 3 bouillonblokjes
 • 2 blikjes tomatenpuree
 • 3 el bloem
 • 4 tenen knoflook
 • 4 el paprikapoeder
 • 1 el cayennepeper
 • 1 el chilipoeder
 • zout & peper
 • boter om in te bakken

Bereiding

Voor dit gerecht is het belangrijk dat je in de ochtend al begin met de runderlappen. Dit doe je zodat ze de rest van de dag kunnen sudderen in de bouillon. De runderlappen hoef je alleen even aan te bakken in een pan met boter. (boter geeft extra smaak) Daarna doe je de gebakken runderlappen in een stoofpan. Deze stoofpan vul je met het bakvet (waarin de de runderlappen heb gebakken) en voor de rest vul je hem helemaal met bouillon. Zorg dat de runderlappen volledig onder de bouillon liggen en laat dit de rest van de dag op laag vuur sudderen.

Nu verder met de Goulash (dit kan gewoon later op de middag)

Snij alle groentes in de gewenst te vorm. Bak als eerste de uien en de knoflook aan in een pan met olijfolie en voeg daarna de paprika’s toe. Als de uien en paprika’s glazig zijn, voeg je de champignons toe. Als dit zo goed als gaar is doe je het in een grote pan. Dan rul je ook nog even het gehakt en voeg je dit bij de uien, paprika’s, champignons in de grote pan.

Nu is het tijd om de stoofpan met runderlappen erbij te pakken. Als het goed is vallen de runderlappen nu vanzelf uit elkaar, doordat ze de hele dag de tijd hebben gehad om te garen. De runderlappen gaan ook in de grote pan erbij en dit roer je allemaal goed door elkaar. Gooi de bouillon nog niet weg, deze gebruik je namelijk ook voor in de goulash.

En dan is het alleen nog maar een kwestie van de rest van de ingrediënten toe te voegen. Je begint met de tomatenpuree, de bloem en de kruiden toe te voegen. Dit kan natuurlijk geen saus worden zonder vloeistof. Daarom is her belangrijk om de bouillon te bewaren, want deze ga je nu beetje voor beetje toevoegen, tot het een lekkere dikke goulash wordt.

Laat dit allemaal nog even op het vuur verder garen op laag vuur en klaar is je pan met goulash. Dit kun je eten met rijst, aardappelen, friet, brood, wat je maar wilt.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg mij in je bericht (als je het op social media plaats) Ik ben heel benieuwd wat je ervan vind.

Eetsmakelijk!

groetjes Tiffany

6 gedachten over “Recept: Goulash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s