Food·Recepten

Snelle Curry met gamba’s

Het is weer tijd voor een lekker curry recept. Ik ben namelijk echt dol op curry’s en hier heb ik al een paar recepten van geplaatst. Deze curry’s vind je in de volgende linkjes: Een lekkere rundvleescurry of deze heerlijke groentecurry of ga je toch voor een kipcurry

Vandaag deel ik een makkelijk en snel recept met de currysaus van Foodfellows. Deze curry heb je binnen no-time op tafel staan. Met dank aan de currysaus van Foodfellows. Deze saus is kant en klaar, maar wel zonder toevoegingen.

Currysaus met groeten en specerijen. 
Ingrediënten: 56% tomaat, tomatenpuree, 19% paprika, 7% ui, aardappelzetmeel, uienpoeder, komijnzaad, kurkuma, korianderzaad, zout, knoflookpoeder, cayennepeper, gember, citroengras, champignonextract, kaneel, laos, kardemom, kruidnagel, steranijs, paprika, olie.

Ingrediënten

  • 300 gram wokgroente
  • Halve paprika
  • 100 tot 125 gram Gamba’s
  • 150 gram currysaus van Foodfellows
  • 1 tl sambal
  • 70 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
  • Snufje zout
  • 1 el olijfolie

Bereiding

Verhit een wok met een eetlepel olijfolie en wok hierin de paprika en wokgroente. Voeg daarna de gamba’s toe en de saus. Breng het geheel op smaak met een snufje zout en wat sambal (als je ook van pittig houdt). Zorg dat je dit niet te lang verder wok. De gamba’s zijn gaar wanneer de kleur is verandert van doorzichtig naar ondoorzichtig. Haal de pan dan gelijk van het vuur, want anders worden de gamba’s droog en dat is zonde.

Serveer het met rijst, naanbrood (zie het recept op mijn website) of wraps (zie hier het recept van zelfgemaakte wraps)

Eetsmakelijk!

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jou bericht.

3 gedachten over “Snelle Curry met gamba’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s