Food

Review Gigi Gelato

Het is 30 graden buiten en dan staan ze ineens voor de deur met een tasje vol ijsjes. Hoe leuk en lekker is dat? Naja lekker wist ik nog niet, want deze ijsje kende ik namelijk nog niet.

Laatst kreeg ik een berichtje van Gigi Gelato of ik interesse had in hun Vegan ijsjes. Ik moet toegeven dat ik eerst het merk heb moeten opzoeken om te kijken wat voor ijsjes dat nou waren. Met Vegan kan je 2 kanten opgaan namelijk. 1. Een ijsje op basis van water en fruit. Is lekker, maar nou niet echt bijzonder. Of 2. Een verrassend ijsje wat ik nog niet eerder heb gezien.

Na uitgebreid onderzoek op hun site en het lezen van andere reviews werd ik toch wel een beetje nieuwgierig. Ja een beetje, want de ijsjes bevatten ook ingrediënten waarbij ik even begon te twijfelen. Hierover lees je meer in deze blog.

Ze kwamen dus laatst van Gigi Gelato aan de deur met hun Vegan ijsjes. Het was 30 graden buiten, dus ze kwamen precies op het juiste moment. Ik begon dus gelijk met het testen van de eerste smaak, namelijk de Orange – carrot – ginger

 

Orange-Carrot-Ginger

Allereerste vind ik de doosjes er super leuk uit zien. Je wordt er gelijk vrolijk van. Maar het gaat natuurlijk niet om de doosjes, het gaat om de ijsjes en of ze echt zo lekker zijn als Gigi Gelato zegt.

De smaak leek mij nogal apart toen ik het las. Wortel en gember in een ijsje…. Daar zou ik persoonlijk niet voor kiezen. Gember is sowieso geen favoriet bij mij en gebruik ik het ook zelden. Ik was dus heel benieuwd hoe deze smaak zou zijn.

Gelukkig was de smaak veel beter dan ik had verwacht. Geen overdrijvende gember smaak en het is ook niet dat je wortels op een stokje zit te eten. De combinatie van sinaasappel, wortel en gember is een hele goede keuze. Het is alsof je een bevroren smoothie eet.img_20190730_1420328963548393072360503.jpg

Als je kijk naar de ingrediënten zie je wel dat de ijsjes zijn gezoet met Suiker En Zoetstoffen. Dit vind ik persoonlijk wel wat jammer. Ik had liever gezien dat ze alleen gezoet waren vanuit het fruit wat erin zit.

Qua voedingswaarde heb ik niks te klagen, behalve dan de hoeveelheid suiker. Namelijk 22,4 gram aan suiker per 100 gram. Hiervan kom ook een deel uit het fruit zelf, maar er zijn ook normale suikers (dextrose) aan toegevoegd.

De calorieën van het ijsje zijn ongeveer 90 kcal per ijsje, bijna geen vet en eiwitten, maar wel redelijk wat vezels. Dus al met al een lekker en gezond ijsje.

Strawberry-Blueberry-Beetroot

Dit was het ijsje waar ik het meest naar uit keek. Oke, die biet wat minder, want ik haat bieten. Rood-fruit ijsjes, doen het altijd goed. Bij de italiaan kies ik ook altijd voor bosvruchtensorbet, want die is altijd erg lekker. Ondanks de biet wist ik gewoon dat dit een heerlijk ijsje zou zijn.

img_20190730_1420187449970068118307865.jpg

En dat was het ook. Ik kan er weinig woorden over zeggen. Het is een bosvruchten smoothie op een stokje. Fris, romig en zoet.

Als je kijk naar de ingrediënten en voedingswaarde, zijn die vergelijk baar met de orange-carrot-ginger. Alleen in deze variant gebruiken ze natuurlijk de vruchtensap in de smaken aardbei, biet en blauwe bes.

Wel weer suiker en zoetstoffen. Dat had gerucht wat minder gemogen, want de ijsjes zijn erg zoet,

 

 

Mango-Passion fruit-fennel

Dit is de laatste smaak die ik heb geproefd. Hier was ik eigenlijk ook helemaal niet enthousiast over. Ik ben namelijk geen liefhebben van passievrucht en venkel al helemaal niet. Dus ik verwachte weinig goeds van dit ijsje. Natuurlijk is het wel gewoon een goed ijsje, maar niet voor mijn smaakpapillen weggelegd. Maar eigenlijk mag ik zo niet denken over iets wat ik nog niet heb geproefd.

img_20190730_1420288283998695460431377.jpg

Natuurlijk heb ik hem wel gewoon geproefd en dat is maar goed ook. Het ijsje is namelijk hartstikke lekker en komt samen met de orange-carrot-ginger op de tweede plek te staan.

Net zoals de andere twee varianten was het een lekkere frisse en romige smoothie op een stokje.

De ingrediënten en voedingswaarde zijn zo’n beetje hetzelfde als de andere twee. Alleen natuurlijk andere smaken vruchtensap gebruikt natuurlijk.

 

 

Mijn Conclusie over deze Vegan ijsjes

Vegan of niet, ze zijn echt heel lekker. En nee ik wordt niet betaald om dit te zeggen. Als ik ze niet te eten vond, had ik dat ook gezegd. Maar geloof me, het is gewoon een smoothie op een stokje. Dus hou je van lekkere frisse, romige, zoete smoothies, dan vind je deze ijsje ook erg lekker.

Voor mij vallen deze ijsjes ook in de categorie “gezond” Hier zullen de meningen over verdeelt zijn, omdat er ook suikers en zoetstoffen inzitten. Dit vind ik persoonlijk niet zo erg.

Wil je meer lezen en weten over deze ijsjes? Ga dan naar de site van Gigi Gelato.

HEb jij deze ijsjes ook al geproefd? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vond!

Groetjes Tiffany en veel ijs-plezier!

 

 

 

Een gedachte over “Review Gigi Gelato

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s