persoonlijk

New chapter

Altijd maar alles willen, altijd alles moeten, altijd alles goed willen doen, altijd alles willen bijhouden.

Dit doe ik nou al een geruime tijd en wat levert het op? Stress, spanning, burn-out klachten, onzekerheid, lusteloosheid, negatieve gedachtes, energieloos.

  • Ga ik dit nog lang volhouden?
  • Is het lichaam hiervoor gemaakt?
  • Hoelang gaat het nog duren voordat het te laat is?

Antwoorden op deze laatste 3 vragen wil ik niet eens, waarom niet? Als je op deze 3 vragen de antwoorden hebt ontdekt, dan was je dus te laat. Dan heb je het niet meer volgehouden, dan heeft je lichaam op de rem getrapt en heeft het dus niet lang genoeg geduurd.

Ik ben nu 21 jaar, heb eindelijk gevonden wat mijn passie is, maar toch leef ik niet gezond. Ja, ik eet gezond, maar gezond leven betekend niet alleen gezond eten.

Bij gezond leven hoort ook

  • Goed slapen
  • Leuke dingen doen
  • Rust nemen
  • Gezond eten
  • Lekker bewegen
  • Luisteren naar je lichaam

Afgelopen jaren ben ik alleen maar bezig geweest om alles goed te doen en niemand teleur te stellen. Blijven doorgaan, zelfs wanneer mijn lichaam zei dat ik moest stoppen, ging ik door.

Wat ik hiermee heb bereikt? Niks, naja een leven vol stress, spanning, burn-out klachten, onzekerheid, lusteloosheid, negatieve gedachtes en ik ben energieloos.

Time to change!
Tijd om te gaan luisteren naar mijn lichaam. Natuurlijk blijf ik doen wat ik het allerliefste doe, koken, bakken, eten bereiden voor mensen. Dat is mijn passie, daar haal ik mijn energie vandaan, mijn geluk.

Vanaf 1 maart heb ik een nieuwe baan. Natuurlijk gewoon als kok, maar wel op een hele leuke plek.

Op een plek waar ik mijn creativiteit mag laten los gaan en zelf ook dingen mag bedenken en maken. Super leuk!

Maar nu is het ook tijd om tijd te maken voor mezelf, voor leuke dingen en voor rust en ontspanning. Weer tijd te maken om lekker te bewegen, goed te gaan zorgen voor mijn lichaam.

Niet meer te leven op het randje. Niet meer te balanceren op ondergewicht en gezond gewicht. Met een baan als kok moet je reserves hebben, moet je genoeg energie hebben om dagen te maken van 12 uur lang, vol energie.Ik ben 21, ik hoor niet kapot te zijn naar een uurtje sporten, ik hoor niet na een lange wandeling al moe op de bank te liggen, ik hoor niet na 1 werkdag al doodop te zijn.

Dit gaat dus ook veranderen, terug naar een energieke vrouw, die energie voor 10 heeft, die haar lichaam geeft wat het nodig heeft.

Wil jij mijn reis, naar een gezond en gelukkig leven volgen? De komende tijd zal ik eens in de zoveel tijd op mijn blog een update plaatsen en je kan mij ook volgen op Instagram @Tiffskitchenx

2 gedachten over “New chapter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s