persoonlijk

Mijn vakantie, met de bus naar Spanje

Zoals vele van jullie wel hebben gelezen op Facebook of Instagram, ben ik laatst alleen een weekje naar Spanje gegaan. Een weekje zon, zee, strand en eten of course. Hoe deze vakantie mij beviel, over de busreis, wat ik allemaal gedaan heb en of ik het nog een keer zou doen, lees je in deze blog.IMG_20190908_105156

De busreis naar Spanje

Vrijdag 6 september was het dan eindelijk zover, tijd voor mijn vakantie. Donderdags had ik nog een paar uurtjes gewerkt en daarna ben ik thuis alle laatste dingen gaan pakken. Net zoals elk jaar ga ik met de Solmar Tours busreis naar Spanje. Mijn vader heeft mij vrijdagochtend samen met mijn oma naar Maarheeze gebracht en daar stapte ik in bus 46 richting Pineda de Mar. De bus vertrok rond éénen en de volgende ochtend rond 8 uur stond ik bij mijn hotel. De heenreis ging gelukkig snel voorbij. Omdat ik alleen ging is het altijd even spannend wie er naast je komt zitten in de bus. Je krijgt namelijk een stoelnummer toegewezen voordat je in de bus stapt. Je mag niet zomaar je eigen plek kiezen, want dan zou er veel heissa ontstaan. Gelukkig had ik tijdens de heenreis gewoon een nette man naast mij zitten. Tijdens de busreis had ik allemaal lekkere dingen mee, want dat is natuurlijk ook nodig.

SpanjeIMG_20190908_190857

Dit keer was ik voor de vierde keer in Pineda de Mar, hotel Merce. Een leuk klein hotel, in het dorp. 5 minuutjes lopen naar het strand en midden in een gezellig dorp met een aantal winkeltjes. Vlak naast het hotel is een grote Carrefour en 7 minuten verderop nog een lidl.

 

Wat heb ik deze week allemaal gedaan?

IMG_20190910_150455

Nou eigenlijk niet veel, maar daar is het ook vakantie voor. Niet alle dagen waren zonnig en heb ik helaas ook minder mooie dagen gehad. Ondanks dat ben ik wel elke dag op het strand geweest, de ene dag in bikini en de andere dag met lange broek en trui. Tja, verschil moet er wezen hahaha.

In de ochtend sliep ik lekker uit, maakte mij klaar voor de dag en ging ik naar één van de supermarkten. Ik ben dol op supermarkten in het buitenland en kan er uren in rondlopen. In de ochtend kocht ik dan eten voor de hele dag, behalve avondeten, want dat eet ik in het hotel.

In de avond loop ik vaak nog even voordat het donker werd een rondje door het dorp, liep ik de winkeltjes in en kocht ik soms wat leuks voor mezelf.

IMG_20190913_104133

Op de vrijdagochtend was de beroemde markt, dit is een hele grote markt met van alles en nog wat. Ook hebben ze een apart stuk met allemaal vers fruit en verse groente, dit is mijn favoriete gedeelte. Ik kijk altijd mijn ogen uit en baal er altijd weer van dat ik niet gewoon alles kan meenemen. Op de markt heb ik behalve wat wilde perziken ook nog een nieuw strandlaken voor mezelf gekocht.IMG_20190913_104138

Hoe was het om alleen op vakantie te zijn

Eerlijk? Het was HEERLIJK! Even niks aan je hoofd. Je hoeft met niemand rekening te houden. Je kan alles op je eigen gemak doen. Niemand die je in de weg loopt.

Ik was echt even helemaal op mezelf. Oke, niet helemaal, want soms kom je wel eens een Nederlander tegen en maak je een praatje. Gelukkig waren en niet zoveel toeristen, want ik hou niet zo van die toeristische plekken.

De terugreis

IMG_20190909_151209En toen was de vakantie alweer voorbij. De week is heel erg snel gegaan en ik merkte ook dat het te kort was voor mij. Ik was nog niet volledig tot rust gekomen en mijn batterij is helaas ook nog niet helemaal opgeladen. Volgend jaar weer gewoon twee weken gaan.

De terugreis was trouwens geweldig! Ik zat in bus 26, met leuke mensen en gezellige buschauffeurs. Ook had ik het geluk dat ik twee stoelen voor mezelf had, dus kan lekker breed zitten de hele reis.

En dat was vakantie alweer, thuis weer alles op orde gebracht en we zijn ook al begonnen met werken.

Ik hoop dat jullie dit een leuke blog vonden om te lezen. Als je nog vragen heb over de vakantie en over hoe het is om alleen op vakantie te gaan, laat het weten.

Groetjes Tiffany

Een gedachte over “Mijn vakantie, met de bus naar Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s