persoonlijk

Hoe zit het met mijn bikinibody?

Als je een beetje op social media rond scrolt lees je rond deze tijd alleen maar dingen over ‘bikinibody’ ‘gezond eten’ ‘hoe krijg ik een strakker lichaam’ ‘strak in de bikini’ ‘minder eten’ ‘cutten’ en ga zo maar door.

Je wordt er soms helemaal gek van! Waarom zou je eigen lichaam niet goed genoeg zijn? Waarom moet het allemaal strak, moet je minder gaan eten en meer gaan sporten? Wat is er dan nog leuk aan? Al dat ‘moeten’. Ben je dan niet goed genoeg als je een buikje heb, als je geen sixpack heb?

Ik liet mij hierdoor soms erg beïnvloeden, waardoor ik me slecht ging voelen over mijn eigen lichaam. Ik heb geen strakke buik, heb geen gespierde armen en ben. Ja ik sport. Maar ik sport één keer per week, omdat ik het heerlijk vind. Sportschema’s voor een ‘bikinibody’? Die zul je bij mij niet zien. Als ik de sportschool inloop, kijk ik gewoon waar ik zin in heb. Wil ik alleen even mijn armen trainen, oké. Wil ik alleen even fietsen, oké? Als ik maar ff lekker heb gesport.

Ook krijg ik vaak de vraag hoe zit het nou met je gewicht, je lichaam en hoeveel je eet? Dit zal ik verder in deze blog vertellen.

Mijn ‘bikinibody’

Een tijdje terug had ik als doel, aankomen tot een bepaald gewicht en strakker worden. Dat gewicht heb ik een tijdje terug al gehaald, maar ik ben niet strakker geworden.

Hoe dat komt? Omdat ik wil leven en niet mezelf vanalles wil verplichten. Ik zie soms dat mensen dagen lang naar de sportschool gaan, om dat ‘perfecte’ lichaam te krijgen. Natuurlijk hebben sommige daar ook echt plezier in, maar ik zie ook velen die het alleen maar doen, omdat ze het van zichzelf ‘moeten’. Maar wil je dan zo leven? Ik niet en daarom heb ik ook de keus gemaakt om het los te laten. Dan meer geen ‘bikinibody’

 

Wat is er veranderd de laatste weken en gaat er nog veranderen?

Als eerste heb ik mijn trainingsschema de prullenbak in gegooid. Ik ga nu gewoon lekker naar de sportschool en doe waar ik op dat moment zin in heb. Sinds dat ik dat ene getal heb aangeraakt op de weegschaal werd ik helemaal gek in mijn hoofd. Het was namelijk lang geleden dat ik dat getal had gezien.

In mijn hoofd betekent dat getal ‘je bent nu op gewicht en je mag niet meer verder aankomen, want anders ben je dik’

Hoe belachelijk is dat?! Dat een getal zegt of je dik bent of niet? Daarom heb ik besloten om dat getal los te laten. Geen weegschaal even meer voor mij. Laatst heb ik al mijn te kleine kleding weg gedaan, zodat ik daar ook niet door beïnvloed kan worden. Als ik nu wil weten of ik ben aangekomen of afgevallen, kijk ik gewoon of mijn broeken strakker of losser zijn geworden. Veel makkelijker en zo laat ik mij ook niet gek maken door een getal. Want de ene keer houd je meer vocht vast en ben je zwaarder, en de andere keer ben je dat vocht weer kwijt en ben je lichter. Je gewicht schommelt en dat hoort.

Qua eten doe ik het gewoon op mijn manier. Ik eet wat ik wil, wanneer ik wil/ wanneer ik trek heb. Geen vaste hoeveelheden, vaste tijden, vaste Macro’s.

Deze hele beslissing heb ik nu een paar weken geleden gemaakt. En nee, ik heb niet in één keer het roer omgegooid. Ik heb ervoor gekozen om het in stapjes te doen en op dit moment maak ik nog steeds stapjes. Dus verwacht niet gelijk dat alles compleet veranderd is en dat het gelijk zichtbaar is. Door middel van de kleine stapjes zal het voor de meeste ook niet eens opvallen dat er wat veranderd, maar uiteindelijk als je een Before en After Foto naast elkaar legt, dan zie je wat voor progressie er is gemaakt. Ook is niet alle progressie zichtbaar, want het is ook deels mentaal natuurijk.

Hoe gaat dat mentaal dan?

Deze vraag kreeg ik van meerdere personen. Mentaal is het best zwaar, dat moet ik toegeven. Ook vergt het bergen energie en ben ik niet altijd in de stemming. Maar dit is gewoon iets waar ik doorheen moet. En nee, dat is niet altijd leuk, maar het leven kan ook niet altijd leuk zijn. Je moet soms bergen beklimmen, rotsen trotseren om iets te overwinnen. Dit gaat met ups en downs, maar zolang je niet opgeeft, zal je de top bereiken!

Hierbij sluit ik de blog af. Als je nog weer wilt weten mag je altijd contact met mij opnemen.

En onthou:

Don’t dream your life, live your dream.

Groetjes Tiffany

Een gedachte over “Hoe zit het met mijn bikinibody?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s