persoonlijk

Opweg naar de nieuwe ‘Ik’ #1

Hier is die dan hoor. Mijn eerste blog ‘op weg naar de nieuwe Ik’ Eigenlijk twijfelde ik of ik dit wel moest gaan delen, of het wel zo slim was. Maar vele van jullie hadden er interesse in en ook hoop ik andere mensen te helpen die met hetzelfde struggelen.

Sportschoolimg_20190924_1031119214685375000482620.jpg

Sinds vorig jaar september heb ik een sportschool abonnement. Netjes ga ik 1x per week naar de sportschool. Doe een beetje cardio en wat kracht. Een paar maanden terug heb ik een trainingsschema gekregen, maar die is al snel bij het oud papier gekomen. Mijn schuld, maar het werkte gewoon niet.

‘Hier je schema, dit doe je zus, dit doe je zo. Veel plezier ermee en als je vragen heb, hoor ik het.’

Nou heel leuk allemaal, maar ik en vragen? Nou nee, en vooral niet tegen mensen waarbij ik me niet fijn voel. Het was een hele aardige man die mij hielp, daar lag het ook echt niet aan, maar ik had gewoon geen klik.

Nou ging het sporten de afgelopen weken erg bergafwaarts. Ik ging niet meer wekelijks en na mijn vakantie kreeg ik zelfs een mailtje. ‘we hebben je al een tijdje niet gezien bij Izi, kunnen we je misschien ergens mee helpen?’ Dit is gewoon een standaard mail die wordt verzonden, als je een tijdje niet bent geweest.

Toch schreef ik met zwetende handjes een mail terug. Met de vraag hoe het zit als je extra hulp wilt. De kosten etc.

Een paar dagen later ging mijn telefoon. Hoi Tiffany, met mij van IZI Fitness. Ik las je mailtje… Etc. (zal niet alles gaan uittypen, anders wordt het wel erg langdradig.

Maar degene die belde was een vrouw die eigenlijk ook altijd aan het werk in de sportschool is als ik train. Ze wist dat ik had gemaild en daarom belde ze liever. En dat was fijn, want het voelde gelijk wat vertrouwder.

De afspraak

Afgelopen dinsdag had ik dus al die afspraak. Met klotsende oksel er naartoe natuurlijk. Want één ik moet praten tegen iemand die ik niet ken en twee, wat nou als het onzin is, wat ik allemaal wil en vertel. (Nou die gedachtes zijn juist onzin, I know)

Tijdens de afspraak hebben we veel gepraat, verteld wat ik wil, mijn doelen. Ook verteld waar ik vandaan kom (mijn verleden) en dus ook mijn angsten etc. Ook een meting gehad, zodat we later kunnen zien of ik progressie heb gemaakt. Dus ik kan ook geen smoesjes meer gaan verzinnen, want nu word ik in de gaten gehouden.

Aankomende dinsdag gaan we aan de slag met mijn nieuwe trainingschema, die ze voor mij heeft gemaakt. We gaan kijken wat ik kan en wat ik niet kan.

Voor loping blijf ik nog 1x per week sporten totdat heg beter met mij gaat en dat ik de energie heb om vaker te gaan.

Eten

Qua eten gaan er ook wat dingen veranderen. Nou eigenlijk niet qua voedingsmiddelen etc, want ik eet al lekker gezond en eiwitrijk. Maar mijn eetpatroon is een rommeltje. Sinds dat ik in de horeca werk is dat namelijk erg veranderd en dat is uit de hand gelopen.

Voor nu ga ik ook nog niet verder in over mijn eetpatroon, omdat ik weet dat veel mensen graag hun ‘mening’ en ‘goedbedoelde advies’ willen delen. Maar je kan niet zomaar dingen zeggen over een persoon die je niet ken.

Over een tijdje zal ik er meer over delen, wanneer het ook weer wat beter gaat.

Dit was het denk ik wel zo’n beetje voor deze update. Zelf moet ik ook nog even alles laten zakken, want het is voor mij een hele grote en moelijke stap geweest om hulp te vragen en dit keer geen eenmalige hulp.

Graag hoor ik wat jullie van deze blog vinden en wat jullie in de volgende updates willen lezen.

Groetjes Tiffany

4 gedachten over “Opweg naar de nieuwe ‘Ik’ #1

  1. Fijne blog om te lezen en look prima dat je nu niet alles deelt…alleen hetgeen nu speelt is prima.
    En zelf vind ik het heel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben…..
    Ik volg je!👌

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s