Food

Een dagje meekijken in de keuken

Het is Donderdag en dat betekend dat mijn weekend er weer opzit. Tijd om weer aan het werk te gaan. Vandaag neem ik jullie mee met mijn werkdag. Hierbij wil ik wel even zeggen, dat de donderdag gewoon een rustige dag is en ik veel bezig ben met nieuwe dingen in de keuken.

Ik zou jullie ook graag willen laten zien hoe een drukke dag in de keuken eruit zien, maar op zo’n drukke dag heb ik ook geen tijd om foto’s te maken, dus dat gaat helaas niet.

Op de donderdag begin ik meestal gewoon om 10 uur, alleen als er al eerder mensen komen of dat er veel op de planning staat, begin ik eerder.

Het eerste waarmee ik begin als ik binnenkom is natuurlijk alles aanzetten. De oven, gaspitten, saladiére, frituur en natuurlijk de radio. Heb natuurlijk wel een muziekje nodig tijdens het werk.

Daarna maak ik als eerste een volle pan tomaten soep, want deze moet klaar zijn voor de lunch en kook een eieren en haricots verts.

Als de soep op staat begin ik altijd met het bakken van een Betuwse plaatkoek en dit keer is het een kersen-pruimen plaatkoek. Zodra deze in de oven zit, is het tijd om de werkweek door te nemen met mijn baas. Ik krijg te horen wat er allemaal te doen is deze week en daarbij maak ik gelijk mijn planning voor de komende dagen.

En dan is het weer tijd om terug te duiken in de keuken. Verse tonijnsalade maken, alles klaarzetten voor de lunch en in de tussentijd komt er ook al een kleine bestelling binnen, die moet worden opgeruimd.

img_20190815_120425_2685496065285780045729.jpg

Daarna is het tijd om alvast dingen te gaan voorbereiden voor de volgende dag. Op de vrijdag draaien we regelmatig een diner avond. Op deze avond hebben we elke week een ander menu met een aantal voor, hoofd en nagerechten. Dit keer stond er een courgettesoep op als “special soup of the day” Deze ben ik alvast gaan maken en ook maak ik alvast de bijgerechten voor bij het hoofdgerecht, Dit keer krijgen ze haricots verts gerold in spel, zelfgemaakte zoete aardappel frittata’s en een wok van verschillende groente. De haricots verts rol ik alvast in spek en ook snijd ik alvast de groente voor de wok.

Ook moeten de zoete aardappel frittata’s al gemaakt worden, want dit is een tijdrovend klusje.

Het is nu eind van de dag. Op de donderdag gaan we om 17 uur dicht, mits we een partij hebben voor een buffet, dan zijn we langer open. Voordat ik naar huis ga maak ik nog even een ronde door de voorraad, koelcel en vriescel.

Even checken wat er allemaal nog is en aan de hand van dat maak ik de bestelling voor de volgende dag. Ook kijk ik wat er besteld moet worden voor de rest van het weekend, voor de extra partijen en/of groepen en dat schrijf ik allemaal netjes op een lijstje voor mijn baas. En dan is het tijd om te gaan, oven uit, gaspitten uit, saladiére uit, frituur uit en muziek uit. Op naar vrijdag. De vrijdag ziet er weer heel anders uit dan de donderdag. Vaak een lange dag van 10 tot 21, omdat we op deze dag ook open zijn voor diner.

Ik hoop dat jullie dit ook leuk vonden om eens te lezen.

Groetjes Tiffany

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Een dagje meekijken in de keuken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s