Food·Recepten

Gevulde puntpaprika

Vandaag deel ik weer een favorietje met jullie, namelijk gevulde puntpaprika. Natuurlijk kan je ook gewone paprika’s hiervoor gebruiken, maar ik vind de rode puntpaprika net is zoeter meestal en dat is perfect voor dit recept. Het is ook leuk om te variëren met andere groentes zoals portobello’s, courgettes , tomaat of aubergine. Deze zijn ook heerlijk om te vullen.

Op mijn blog vind je hier ook al een aantal recepten mee namelijk, gevulde portobello met geitenkaas, gevulde portobello’s met ketjapsaus, gevulde paprika mexicaans, gevulde paprika met geitenkaas, gevulde puntpaprika met feta, gevulde paprika vegetarisch, gevulde champignons, gevulde courgette.

Voor dit recept heb ik de jackfruit stukjes van Rootzzofnature gebruikt, maar je kan ook kiezen voor andere (vega) wokstukjes, vega kipstukjes, kipblokjes, gamba’s of tonijn.

Ingredienten

 • Puntpaprika
 • 40 gram gekookte volkoren couscous
 • 50 gram wokstukjes
 • 40 gram hüttenkäse (of andere kaas)
 • 100 gram wokgroente
 • 100 gram tomatenblokjes
 • Paprikapoeder
 • Knoflookpoeder
 • Uienpoeder
 • Zout
 • Peterselie

Bereiding

Kook de couscous volgens de verpakking. Wanneer je de couscous heb afgegoten kan je hem even laten staan. Verwarm de oven voor op 180 graden en snij ondertussen de puntpaprika door de helft en leg deze in de oven schaal.

Verhit wat olie in een wok en wok hierin kort de wokgroente en de jackfruitstukjes. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes en kruiden toe. Wok dit een minuut samen en voeg dan de couscous toe. Zet het vuur uit, roer alles nog even goed door en vul daarna de paprika met de vulling. Top het af met nog wat lekkere hüttenkäse of andere kaas en zet de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de doorwarmde oven.

En klaar is je heerlijke gevulde puntpaprika.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Gevulde puntpaprika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s