Food·Recepten

Gevulde paprika uit de oven #Hakgroenten #review

We kennen allemaal wel de producten van Hakgroenten. Wie is er niet mee opgegroeid? Bij ons thuis gingen er vroeger heel wat potjes sperziebonen, doperwten, bonen en appelmoes doorheen. Lekker makkelijk en snel op de doordeweekse dag.

Sinds een paar jaar heeft Hakgroenten ook verschillende soorten stazakken. Zoals een linzencurry, kerrie, groenteschoten, mexicaanse bonenschotel en nog veel meer.

Hakgroenten heeft nu weer iets nieuws. Namakelijk ondersteboven van uit de oven! Ze hebben vier nieuwe stazakken bedacht om, gecombineerd met verse groente, in 20 minuten een lekkere, gezonde maaltijd op tafel te toveren. Een gezonde maaltijd vol groente en peulvruchten. De Uit de oven-combinaties zijn gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde suikers. De stazakken bevatten 300 tot 528 gram groente en bonen per zak! En voor de vegans onders ons. Deze stazakken zijn ook volledig vegan.

De varianten:

  • Couscous sperziebonen
  • Gevulde zoete aardappel
  • Gevulde paprika
  • Zoete aardappel kerrie

De variant die mij het meest aansprak was natuurlijk de gevulde paprika. Ik maak namelijk regelmatig gevulde paprika’s. Hiervan heb ik ook een paar lekkere recepten staan op mijn blog: gevulde paprika met couscous en geitenkaas, mexicaanse gevulde paprika, gevulde puntpaprika, gevulde paprika met feta en vegetarische gevulde paprika

Mijn algemene mening over de stazakken

Zoals Hak al zegt, de stazakken bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en dat klopt. Wanneer ik de ingrediëntenlijst zie, zie ik alleen ingrediënten die ik herken. Geen toevoegingen van e-nummers of onbekende ingrediënten.

Gevulde paprika uit de oven

Deze stazak bevat 459 gram groente en peulvruchten waaronder, tomaat, courgette, paprika, wortel, aubergine, ui en linzen. Lekker veel variatie! Ook bevat het veel specerijen en kruiden.

Op de zak staat een recept wat je ermee kan maken, maar je kan er ook zelf wat lekker mee bedenken. Eén zak is, wanneer je deze aanvul zoals het recept op de verpakking, voor 2 a 3 personen.

Wat vind ik ervan?

Omdat ik alleen eet, heb ik de helft van de zak gebruikt, hier heb ik nog wel extra gebakken aubergine en prei aan toegevoegd. Ik heb één paprika door de helft gesneden en deze gevuld met de mix. Hier heb ik nog wat strooikaas over gedaan en volgens de gevulde paprika’s voor 20 minuten in de oven gedaan. Het was dus makkelijk en snel te maken. Daarnaast heb ik er aardappeltjes uit de oven bij gemaakt, maar je kan er ook rijst, couscous of bulgur etc bij serveren.

De smaak

De smaak van de mix is goed. Beter dan ik had verwacht. Zelf gebruik ik namelijk altijd heel veel kruiden en dat mis ik vaak in kamt en klare producten. Het enige wat ik wel miste was een beetje pit, maar dit is puur persoonlijke voorkeur. De volgende keer doe ik er nog wat sambal extra doorheen.

Al met al was het een lekkere maaltijd. Ondanks dat ik geen groot fan ben van peulvruchten, zou ik dit nog een keer kopen. De hoeveelheid peulvruchten is namelijk niet overdreven veel, namelijk 19%. Peulvruchten zijn een bron van vezels en eiwitten en daardoor hoef je er geen eiwitbron extra aan toe te voegen zoals vlees, vis of vega. Maar dat kan natuurlijk wel. Zorg er dan wel voor dat je het eerst bakt. In de kaas voor erop kan je kiezen voor de kaas die jij het lekkerst vindt.

Ben jij benieuwd naar de Uit de oven-combinaties? Ze zijn vanaf nu te koop in verschillende supermarkten. Op de site van Hakgroenten vind je er meer informatie over.

3 gedachten over “Gevulde paprika uit de oven #Hakgroenten #review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s