Food·Recepten

Crispy tofu

Het heeft even geduurd (zo’n 4 jaar…), maar ik heb eindelijk weer eens een recept met tofu voor jullie. Tofu is iets wat ik al tijden niet meer heb gegeten, maar laatst weer heb (her)ontdekt. Een paar jaar geleden deelde ik een recept met tofu en noedels met jullie en daarna heb ik dat nog een paar keer gemaakt en toen verdween tofu uit mijn voedingspatroon. Waarom weet ik ook niet, maar dat maakt niet uit. Laatst lag er een pak tofu in de verspillingsbak bij de Jumbo en ik twijfeld geen seconde. Voor 50cent nam ik het mee. Tofu is sowieso al niet duur voor een vleesvervanger. Ook is tofu een stuk beter dan de meeste vleesvervangers, omdat tofu een onbewerkt product is. Er zitten geen rare toevoegingen in en is ook niet zo zout als de meeste vleesvervangers.

Er is wel een nadeel aan tofu. Als je niet weet hoe je het moet bereiden, dan is het niet te eten. Tofu is een silken blok, smaakloos van zichzelf en het heeft een rare zachte structuur. Zonder een goede bereiding is het niet lekker, maar daarom deel ik nu een super makkelijk recept om tofu lekker te bereiden.

Met een paar ingrediënten kan jij ook deze heerlijke crispy tofu maken. In dit recept gebruik ik de crispy tofu voor mijn taco’s, maar je kan het ook serveren met noedels, rijst, couscous, quinoa, risotto en ga zo maar door. Hoe je het maakt, lees je hieronder in het recept

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 100 gram tofu (uitgelekt)
  • 1 el teriyakisaus
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 tl bruine suiker
  • (Sesam, knoflook, chili) olie om in te bakken

Bereiding

Snij de tofu in kleine blokjes en leg dit in een theedoek of op een paar vellen keukenpapier en dep het goed droog. Dit is heel belangrijk. Hoe meer vocht uit de tofu gaat, hoe beter de tofu de marinade kan opnemen.

Meng in een kom de rest van de ingrediënten voor de marinade en doe hierin de blokjes tofu. Laat dit voor minimaal 30 minuten staan. Het liefst nog langer.

Verhit een eetlepel olie in een koekenpan. Bak hierin de tofu tot ze knapperig aanvoelen.

Serveer de tofu met zoals op de foto met tortilla’s en groente of maak er een lekkere poke bowl, wok met noedels of rijst mee.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jou bericht.

Veel kookplezier!

2 gedachten over “Crispy tofu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s