Food·Recepten

Snelle gezonde Pasta met ham

Vandaag een recept voor een snelle en gezonde pasta met ham. Opzoek naar meer pasta recepten? Ook staat het recept voor een lekkere pasta bolognese online. Daarnaast staan er nog meer heerlijke pasta recepten online, namelijk pasta met huttenkase pasta met roomsaus, pasta met pompoen en geitenkaas, pastasalade met asperges, pasta met pulled chicken en een heerlijke pastasalade

Ingrediënten

  • 75 gram volkoren pasta (ongekookt)
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 200 gram Italiaanse wokgroente
  • 100 gram aubergine
  • 75-100 gram hamblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl sambal
  • Ijsbergsla

Bereiding

Snij de aubergine in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Voor de knoflook kan je ook een knoflookpers gebruiken. Verhit een wok met een beetje olie op het vuur en bak hierin de knoflook samen met de tomatenpuree. Voeg na 2 minuten de groente toe en bak dit voor zo’n 4-5 minuten. Daarna voeg je de tomatenblokjes, ham, kruiden en sambal toe. Houd je niet van pittig? Laat dan de sambal weg. Laat het geheel voor zo’n 10 minuten pruttelen op halfhoog vuur.

Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet deze daarna en leg de pasta daarna op het bord. Doe de saus erover en serveer het met een beetje ijsbergsla. En klaar is je heerlijke pasta.

Eetsmakelijk!

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht, veel kookplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s