Food·Recepten

Pulled chicken pasta

Pasta, we kennen het allemaal. Vaak eten we de klassiekers met een tomatensaus, carbonara of pesto. Niks mis mee, ze maken allemaal lekker. Ik ben het groots fan van de klassieker met een tomatensaus, maar dan wel aangevuld met lekker veel groente en iets van vlees/vis of vega voor de eiwitten.

Laatst had ik zin in pasta en ik had nog een stukje kipfilet en wat restjes groente in de koelkast liggen. En om voedselverspilling tegen te gaan, heb ik alle restjes verwerkt in deze pasta en zo ontstond er een heerlijk nieuwe recept die ik vandaag met jullie deel. Dit recept is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond en snel te maken. Zo zie je maar, gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn en veel tijd te kosten. Ik had het gerecht binnen 15/20 minuten op tafel staan. Hoe? Dat lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten

 • 75 gram ongekookte pasta ( ik gebruik graag de gele erwten macaroni van Honig, deze bevat lekker veel eiwitten en smaakt als gewone macaroni)
 • 100 tot 120 gram kipfilet
 • 100 gram aubergine
 • 100 gram champignons
 • 100 gram pompoen
 • 50 gram tomatenpassata
 • 20 gram tomatenpuree
 • Sambal
 • Zoete paprikapoeder
 • Knoflookpoeder
 • Zout
 • Basilicum
 • half bouillonblokje
 • Boter of olie om in te bakken
 • eventueel nog wat hüttenkäse en sla

Bereiding

Zet een pan met water en een half bouillonblokje op het vuur en breng het aan de kook. Ondertussen maak je het stuk kipfilet schoon en zodra de bouillon kookt, doe je de kipfilet erin. Kook de kip tot die volledig gaar is. Daarna haal je de kip eruit en laat je deze even afkoelen.

Gooi de pan met bouillon niet weg, deze gebruik je om de pasta in te koken.

Snij ondertussen de groente. Verhit een wok met wat boter of olie op het vuur en wok hierin zo’n 5 minuten de groente. Ondertussen kan je met 2 vorken of gewoon met je handen de kip uit elkaar plukken, zodat je het pulled chicken effect krijg.

Breng de pan met bouillon aan de kook en kook de pasta.

Voeg nu de kip, tomatenpuree, tomatenpassata en kruiden toe aan de wok met groente en breng het eventueel nog op smaak met wat zout. Wok dit voor ongeveer 2 tot 3 minuten en klaar is je heerlijke pasta.

Nu is het nog een kwestie van alles op een bord doen en eten. Serveer het met wat sla en hüttenkäse en je hebt een heerlijke gezonde maaltijd.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchen in jouw bericht.

Veel Kookplezier!

3 gedachten over “Pulled chicken pasta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s