Food·Recepten

Pasta met pompoen en geitenkaas

Het is weer zover, de pompoenen komen we te voorschijn. Laats liep ik een rondje en daar zag ik ze liggen in een klein karretje. “pompoenen, 1,00 per stuk” Daar stopte ik dus even, want die kon ik niet laten liggen. Dat is een voordeel als je in de Betuwe woont. Rond de zomer en er iets voor en na staan er overal kraampjes langs de weg. Grote en kleine. Daarom heb ik rond deze tijd ook altijd wat kleingeld mee tijdens het wandelen, want soms kom je onverwachts wat lekker tegen. Bij de grote kramen vind je meestal het seizoens-fruit uit de Betuwe zoals, kersen, pruimen, aardbeien, appels en peren. In deze kramen staat ook altijd een persoon bij die het aan je verkoop. Maar bij sommige huizen staan ook kleine kraampjes/ karretjes. Hier staat niemand bij, maar staat er een blikje/potje waar je het geld in kan doen. In deze kraampjes vind je vaak groente en fruit die ze uit hun eigen moestuin hebben, dit vind ik altijd zo leuk om te zien. Het kraampje waar ik mijn pompoenen heb gehaald, staat er meestal elk jaar wel. Dit jaar hadden ze ook eieren, pruimen en zelfgemaakte jam. Het liefst had ik ook wat heerlijke pruimen meegenomen, maar ik moest nog 30 minuten lopen en dat met een zware tas op mijn rug. Genoeg gepraat over de leuke kraampjes in de Betuwe en wat ze verkopen.

Met de pompoen heb ik een heerlijke creamy pasta gemaakt. Dit keer vegetarisch en zoals altijd zonder pakjes en zakjes. Deze pasta had ik binnen 20 minuten op mijn bord liggen. Gezond, vers en lekker! Hoe? Dat lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten (1 persoonsmaaltijd)

 • 70 gram ongekookte macaroni of andere pasta
 • 150 gram pompoenblokjes
 • 100 gram courgetti (of snij/ rasp zelf een courgette in kleine reepjes)
 • 50 gram aubergineblokjes
 • handje snoeptomaatjes
 • 50 gram pompoenpuree
 • 1 el tomatenpuree
 • 1,5 tl paprikapoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl uienpoeder
 • 1 volle tl sambal (kan je weglaten als je niet van pittig houdt)
 • zout (op smaak)
 • 50 ml water
 • olie om in te bakken
 • Geitenkaas (om te garneren, hierdoor wordt de macaroni lekker creamy als je het er doorheen roert)
 • basilicum om te garneren

Bereiding

Kook de pompoenblokjes voor ongeveer 5 minuten. De pompoen blokjes hoeven niet helemaal gaar te zijn. Gooi het water waarin je de pompoen hebt gekookt niet weg. Kook hierin ook daarna gelijk de pasta. Het lekkerste is om de pasta beet gaar te koken vind ik persoonlijk. Hoe lang dat is, ligt er maar net aan welke pasta je gebruikt. Kijk op de verpakking wat de kooktijd is en houd het minimale aan.

Ondertussen verhit je een wok met een eetlepel olie en bak hier al eerst je aubergine in. Wok dit voor ongeveer 4 minuten en voeg daarna de courgette en pompoenblokjes toen. Wok dit samen voor ongeveer 2 minuutjes en voeg dan de pompoenpuree, tomatenpuree, sambal en kruiden toe. Ook voeg je het water toe. Laat dit voor ongeveer 4-5 minuten op halfhoog vuur staan en roer ondertussen een keer. De saus is klaar en als het goed is, is je pasta ook al klaar. De meeste pasta duurt namelijk rond de 8/9 minuten.

Dan is het nog een kwestie van serveren. Je kan de pasta eerst in de pan doen en nog door de saus roeren, maar je kan het ook apart op het bord doen en tijdens het eten mixen. Ik heb gekozen voor het tweede, want dat was beter voor de foto. Serveer het met wat kleine tomaatjes, basilicum en de geitenkaas.

Eetsmakelijk!

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht, veel kookplezier!

2 gedachten over “Pasta met pompoen en geitenkaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s