Food·Recepten

Pastasalade met gegrilde asperges

Dit recept komt eigenlijk een beetje laat, want de tijd van de witte asperges is alweer voorbij. Maar niet getreurd, deze salade is ook heerlijk met groene asperges of met witte asperges uit pot die het hele jaar te koop zijn. Deze salade is namelijk wel een heerlijke salade om te maken in de zomer. Heerlijk om te serveren bij de barbecue of gewoon al een lichte avondmaaltijd, want met het warme weer heb je niet altijd zin om een zware maaltijd te eten.

Als ik een pastasalade maak, dan gebruik ik altijd een volkoren pasta. Dit doe ik, omdat er in volkoren pasta meer vezels zitten en je een langer vol gevoel geven. Ook is volkoren pasta gewoon lekkerder en heeft het meer smaak dan witte pasta, vind ik. Het recept voor deze pastasalade is een favoriet van mij en wie weet straks ook van jou. Natuurlijk kan je ook de ingrediënten aanpassen naar eigen wens en kan je variëren met vlees, vis en vega varianten. Het recept voor deze pastasalade lees je hieronder.

Ingrediënten

 • 150 gram Asperges
 • Pasta (ik gebruik de volkoren van Molisana)
 • Kropsla
 • Snoeptomaatjes
 • Champignons
 • 50 gram rookvlees
 • 3 el olijfolie
 • 1 el azijn
 • 1/2 tl mosterd
 • 1/2 tl honing
 • snufje zout en peper
 • Bieslook

Bereiding

Kook de pasta volgens de verpakking en spoel deze na het koken af onder koud stromend water. Dit zorgt ervoor dat de pasta niet verder gaart en dat de pasta snel is afgekoeld.

Schil ondertussen de asperges en snij deze over de lengte doormidden. Dan kan je de asperges grillen zonder ze eerst te hoeven koken. Verhit een grillpan met een scheutje olijfolie en grill hierin de asperges. Laat deze daarna even afkoelen.

Snij de rest van de groente en leg dit op een bord. Voeg de pasta, rookvlees en de gegrilde asperges toe.

Maak met de olijfolie, azijn, mosterd en zout en peper een vinaigrette. Schenk hiervan de gewenste hoeveelheid over je salade. Garneer de salade af met wat bieslook en klaar is je heerlijke zomerse pastasalade.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel kookplezier!

2 gedachten over “Pastasalade met gegrilde asperges

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s