Food·Recepten

Aardappels uit de oven

Een recept voor aardappels, iets wat je een jaar geleden niet had kunnen verwachten op mijn blog. Ondanks dat ik toch een echte Nederlander ben, zijn aardappels geen favoriet bij mij. Gekookte aardappels zal je ook niet snel bij mij op bord zien liggen, alleen wanneer ik stamppot eet.

Tegenwoordig staat er toch meerdere keren per week aardappels op het menu, maar niet die ouderwetse gekookte aardappelen. Wanneer ik aardappels uit, zijn het van die heerlijke aardappeltjes uit de oven. Dit plaatst ik ook regelmatig op mijn Instagram @Tiffskitchenx

Ook heb ik al meerdere keren de vraag gekregen hoe ik ze klaarmaak, maar ik vond het best gek om alleen voor aardappeltjes een hele blog te schrijven. Alleen de vragen bleven binnenstromen, dus hierbij toch een blog over hoe ik mijn aardappels uit de oven maak.

Ingrediënten

 • Aardappels
 • kruiden naar wens (de kruiden die ik regelmatig gebruikt, afwisselend zijn)
  • knoflookpoeder
  • gerookte paprikapoeder
  • zout
  • cayennepeper
  • ras el Hanout
  • rozemarijn
  • uienpoeder
  • kerriepoeder

Kies voor kruiden die jij graag gebruikt.

Bereiding

Zet de oven op grilstand en op 180 tot 200 graden en bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier.

Heb je nou geen grillstand, dan kan je ook gewoon de oven op 200 graden zetten. Dat deed ik met mijn vorige oven zonder grillstand ook, wordt net zo lekker!

Schil de aardappels en snij ze in blokken. Spoel de aardappelen goed af en droog ze daarna met keukenpapier. Verdeel de aardappels over de bakplaat en doe de gewenste kruiden erover.

Zet dit voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven op grillstand. De baktijd hangt van de grote van je aardappelblokjes af. Je kan gemakkelijk met een vork erin prikken om te kijken of ze gaar zijn.

Serveer het met groente vlees/vis of vega naar keuze en geniet ervan!

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

4 gedachten over “Aardappels uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s