Food·Recepten

Frisse witlofsalade met tonijn

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en deze salade is perfect voor jou.

Op deze warme dagen heb ik altijd wel zin in een heerlijke salade. Ik ben een groot fan van salades, want je kan er zoveel mee variëren. Dit keer heb ik een salade met witlof gemaakt. Dit is ook niet de eerste salade die ik met jullie deel en ook zeker niet de laatste.

Zo heb ik al meerdere heerlijke salades op mijn blog staan: witlof salade met honing-mosterd dressing, Pastasalade met asperges, Salade met Beenham, Italiaanse pastasalade, en deze blog over salades.

Ingrediënten

  • Sla
  • Witlof
  • Paprika
  • Rode ui
  • Augurk
  • Tonijn
  • Curry mango style saus van Callowfit
  • Limoenrasp

Normaal zou ik nu een bereidingswijze schrijven, zoals bij mijn andere recepten. Maar voor een salade heb je geen echte bereidingswijze. Snij alle groente in gewenste formaat en doe alle ingrediënten in een schaal of leg het gelijk op je bord. Qua hoeveelheden is het handig om zelf te kijken hoeveel je eet. Ik eet graag grote salades, maar je kan er ook voor kiezen om deze salade te serveren bij een ander gerecht of bij de barbecue. Dan zou ik er niet ze veel van maken, omdat het maar voor “erbij” is.

Meng de Curry mango saus met een met rasp van een halve limoen.

Ben jij ook fan van frisse salades? Wat is jouw favoriete salade?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s