Food·Recepten

Recept: Pulled jackfruit

Jackfruit, wel eens van gehoord? De laatste tijd kom ik het steeds vaker tegen en is het zelfs te koop in sommige supermarkten. Zelf heb ik jackfruit gekocht bij de toko, want daar zijn ze wel een stukje goedkoper.

Dit keer heb ik er pulled jackfruit van gemaakt. Iedereen kent wel de pulled porc of de pulled chicken en pulled jackfruit is de vegetarische variant ervan. Hoe ik het gemaakt heb en wat ik ervan vind, lees je verder in deze blog.

Maar wat is jackfruit nou eigenlijk?

Jackfruit is zoals de naam het al zegt een soort fruit, een tropische vrucht. Een andere naam voor Jackfruit is de Nangka. De jackfruit is een vrucht die groeit aan een 30 meter hoge groenblijvende boom. Deze boom komt uit India. Een vrucht kan wel 40 kilogram wegen en kan wel 100 centimeter lang en 50 centimeter breed worden. Dat is wel wat anders dan een Hollands appeltje. De jackfruit heeft een groen/gelige schil met kleine stekeltjes en als je deze vrucht open snijdt zie je meerdere kleine vruchten liggen. Het vruchtvlees is gelig van kleur en in de vrucht zitten heel veel lange zaden.

Hier in Nederland koop je de vrucht in blik. Als je het ga gebruiken voor een hartig gerecht is het wel belangrijk dat je kiest van de Jackfruit in Brine en niet voor de Jackfruit in Syrup.

De smaak

Ik heb de jackfruit ook los geproefd uit het blik, maar dit is niet aan te raden. Het heeft weinig smaak en de structuur is draadjes-achtig. Zo los eten is dus niet aan te raden, maar het is een geweldig ingrediënt om een vegetarisch gerecht mee te maken zoals

pulled jackfruit en vandaag deel ik ook dat recept met jullie.

Ingrediënten

  • 100 ml barbecuesaus (ik gebruik natuurlijk mijn eigen gemaakte suikervrije barbecuesaus, het recept vindt je op mijn blog)
  • 1 blik jackfruit in brine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • eventueel wat groente om er doorheen te bakken

Bereiding

Als eerst doe je het Jackfruit in een vergiet en laat je het goed uitlekken. Daarna ga je het uit elkaar plukken, zodat je al de structuur krijgt van pulled chicken/porc.

img_20181121_1735221648595228175137268.jpg

Verhit dan 1 eetlepel olijfolie in een pan en daarin bak je het jackfruit en eventueel de groente in. Wanneer het jackfruit gaar is (dus wat zachter is geworden), doe je de barbecuesaus erbij. Laat dit voor ongeveer 2 minuten meebakken en klaar is je pulled Jackfruit.

img_20181121_1742581762297641633667889.jpg

Serveer het met rijst/ wraps/ couscous/ broodjes/ salade wat je ook maar lekker vindt en geniet ervan!

Ik ben heel benieuwd of jij dit ook een keer gaat

proberen en maken, laat het mij hieronder weten in de reacties.

Eet smakelijk, groetjes Tiffany

4 gedachten over “Recept: Pulled jackfruit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s