Food·Recepten

Recept: De ultieme Chocoladecake

 

Dit keer even geen gezond recept, dit keer gewoon een heerlijk recept wat iedereen moet zien. Mijn ultieme chocoladecake met stukjes chocolade en rozijn. Natuurlijk is het goed om gezonde tussendoortjes te nemen en gezonde dingen te bakken, maar soms heb je ook gewoon even zien in iets wat niet zo gezond is. En waarom zou ik dat dan niet bakken en ervan genieten? Dit hoort bij een gebalanceerde levensstijl. De ene keer kies je voor een appel en de andere keer voor een stuk chocolade cake. Van beide kan ik onwijs veel genieten.

Wil jij ook deze heerlijke cake bakken en iedereen ermee verrassen? lees dan snel verder, want ik deel mijn perfecte recept met jullie. En voor deze cake hoef je geen keukenprins of prinses te zijn, want het is zo makkelijk en snel te maken. Iedereen kan het,

Ingrediënten

 • 200 gram ongezouten roomboter (zorg dat deze op kamertemperatuur is)
 • 200 gram bloem
 • 200 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 4 eieren
 • 2 tl bakpoeder
 • 50 gram cacao
 • scheutje melk
 • volle hand rozijnen
 • stukje fijngehakte pure chocolade 75% Delicata van de Albert Heijn
 • stukjes Handsoffmychocolate chocolade als garnering

Bereiding

Klopt met een mixer de boter met de suiker romig en luchtig. Neem hiervoor goed de tijd, ongeveer 5 minuten. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe en blijf dit kloppen totdat het een glad en luchtig mengsel is geworden.

Daarna ga je de bloem en het bakpoeder er doorheen spatelen. Dit spatel ik er doorheen, zodat je het minste lucht verliest uit het beslag. Als je bloem klontjes bevat, zorg dan eerst dat je de bloem door een zeef haalt, zo voorkom je stukjes bloem in je cake. Daarna ga je ook de cacao erdoorheen spatelen en doe je een scheutje melk erbij, anders wordt de cake droog.

Als laatste de rozijnen en de stukjes chocolade erdoor en dan kan je het beslag in een cakevorm stoppen. Als je wilt dat de cake nadat hij in de oven is geweest, makkelijk uit de cakevorm komt. Vet de cakevorm dan in met boter en bestuif dit met bloem, hierdoor blijft de cake niet plakken.

De cake gaat voor 60 tot 75 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Wil je controleren of de cake gaar is? Steek dan een satéprikker in het midden van de cake. Komt de satéprikker er schoon en droog uit? Dan is je cake gaar.

Laat de cake eerst ongeveer 15 minuten afkoelen in de cakevorm. Daarna stort je de cake op een rooster en laat je hem verder afkoelen.

Ga jij deze heerlijke chocoladecake ook maken? Laat het mij weten en ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt!

Veel bakplezier, groetjes Tiffany

 

 

 

 

Een gedachte over “Recept: De ultieme Chocoladecake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s