persoonlijk

In de eetstoorniskliniek, hoe gaat het nu? De laatste week #update

Het eerste weekend mocht ik niet met verlof, dat is altijd zo. Gelukkig kwam zaterdagmiddag mijn moeder even op bezoek. We hebben buiten heerlijk op het gras gezeten en gekletst. Dit was erg fijn, want de dagen in het weekend zijn helemaal leeg en duren heel lang. Eten ging oké vandaag. De zondag begon het al heel fijn, not… Namelijk een lijstophoging. En niet even een koekje ofzo erbij maar gelijk een volledig tussendoortje en een boterham met boter en hartig beleg erbij. De eetstoornis schreeuwt enorm. Aan de ene kant dus erg k*t, maar aan de andere kant ook wel fijn, want het moet toch om aan te komen. In de avond is mijn vader ook nog even op bezoek gekomen. Dat was ook erg fijn en gezellig.

Zoals verwacht was er maandag een stijging in gewicht. Daarnaast is maandag ook de dag dat iedereen wordt besproken binnen het team en eind van de middag krijgen wij de terugkoppeling. Dan krijgen we te horen of je voedingsadvies wordt verhoogd, of je vrije tijd/ wandeltijd wordt opgehoogd, hoe lang je in het weekend op verlof mag en eventueel nog extra dingen als je iets heb gevraagd. Bij mij was helaas nog niet alles duidelijk, waar ik enorm van baalde. Dinsdagmiddag weer een gesprek wat niet goed is verlopen. Afspraken die we voor de opname hadden gemaakt waren niet goed doorgekomen. Dit zorgde voor onduidelijkheid bij iedereen. Gelukkig is dit woensdag ochtend samen met mijn moeder aan de telefoon opgelost. Dit keer zijn de afspraken ook goed opgeschreven en voor iedereen duidelijk. Vooral over het doel van deze opname en de weekenden was niet goed doorgekomen. Gelukkig is dat nu rechtgezet en mag ik zaterdag van 9 tot zondag 20 naar mijn moeder.

De rest van deze week heb ik het qua eten gedaan zoals ik moet doen, geen restricties, niks geskipt en alles gegeten zoals hoort volgens mijn eetlijst. Met mijn behandelaar heb ik afgesproken om geen ‘streefgewicht’ te hebben. Ik wil mij namelijk niet meer vastklemmen aan een cijfer.

Het weekend ben ik dus lekker bij mijn moeder geweest, heerlijk om even weg te zijn uit de kliniek. Weer even terug in het echte leven en dat voelde goed. Natuurlijk even een drankje gedaan bij mijn werk, want dat mis ik enorm. Gelukkig ben ik volgend weekend van vrijdag 15 tot zondag 20 op verlof, dan kan ik ook weer even wat uurtjes werken. Dit weekend is ook eindelijk het Moederdagscadeau verzilverd. Ik ben namelijk een lekker ijsje gaan eten met mama en haar vriend. Daarnaast heb ik dit weekend ook uitgedaagd met het eten.

Maandag is zoals elke maandag een stressvolle dag i.v.m. het wegen en dat je wordt besproken binnen het team. Eind van de dag krijgen we daar terugkoppeling van en hoor je wat hetzelfde blijft of wat er veranderd wordt betreft je vrije tijd, eetlijst, weekendverlof etc.

En nu is het alweer dinsdag. Vandaag weer een lijstophoging. Ik zit al twee weken in de kliniek en dat betekent dus dat ik nog maar één week heb hier. Dat vind ik super fijn, want ik mis thuis, het echte leven enorm.

Een korte update vanuit hier, maar meer beleef ik hier niet. Vanavond krijg ik nog bezoek en dan is het aftellen tot vrijdag om 15:00, want dan start het weekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s