persoonlijk

Challenge 1 #Fullcharge

Twee weken terug deelde ik op mijn instagram @Tiffsjourneyx, dat ik de komende weken verschillende challenges uit de Fullcharge app ga doorlopen. De komende 3 maanden kies ik elke twee weken één challenge. Een challenge duurt namelijk 14 dagen.

Ik heb nu bijna mijn eerste challenge uit de fullcharge app afgerond. Het is daarom tijd voor een terugblik op de afgelopen 2 weken. De challenge die ik als eerst heb gekozen is het creëren van telefoonvrije momenten. Dit was hard nodig, want mijn schermtijd was enorm uit de hand gelopen…🙄 Voornamelijk door het gebruik van Instagram…

Hoe is de challenge mij verlopen?
Ik moet toegeven dat ik er weinig van verwachtte. Niet van de app, maar van deze challenge en het resultaat dat ik ermee zou boeken. Waarom? Omdat ik echt echt verslaafd ben aan mijn mobiel en voornamelijk aan Instagram.. Maar toch heb ik de afgelopen twee weken mooie stappen gezet in het creëren van telefoonvrije momenten.

Hoe dat is gelukt?
Je zet tijdens de challenge geen grote doelen, juist kleine. Door middel van kleine doelen is het voor mij (en ik denk ook voor vele anderen) veel haalbaarder om de doelen ook daadwerkelijk te behalen. Elke dag krijg je een korte les met tips en een paar vragen (2 a 3 vragen) Het kost dus ongeveer maar 5-10 minuten van je tijd per dag. Daarnaast heb je ook een persoonlijke coach, die geeft ook elke dag feedback op je vragen. Ook kan je met je coach chatten. Over de challenge, maar ook over andere dingen. Zo kreeg ik toevallig een coach die ook ervaring had met een eetstoornis. Met haar heb ik naast de challenge ook nog kunnen chatten over mijn eetstoornis en andere persoonlijke (minder zware) onderwerpen. Het is me vooral op gevallen dat ze echt de tijd voor je nemen bij Fullcharge. Ik kreeg namelijk geen korte antwoorden terug, juist hele lappen tekst. Het voelde alsof ik gewoon met iemand in real life aan het praten was.

De stappen die ik heb gezet?
– Elke avond na het avondeten een uur zonder telefoon.
– Telefoonvrije momenten over de gehele dag dmv. het wegleggen van mijn telefoon. (Uit het zicht).
– Minder instagram over het algemeen en soms zelfs een dagje offline.
– Minder op instagram tijdens mijn eetmomenten.

Voordat ik deze challenge startte had ik niet verwacht dat ik deze stappen zou behalen, maar in de kleine stapjes en met fijne tips van de app is het gelukt. Doordat ik deze stappen dagelijks moest herhalen, zit het nu in mijn routine en kan ik het doorzetten.

De twee weken zijn nu bijna voorbij en dat betekend dat deze challenge is afgerond en ik een nieuwe challenge uit de app mag starten. Welke dat precies is, moet ik nog bekijken. Ik heb keuzestress🙈 Alles challenges klinken heel fijn en goed. Ik ga mij nog even goed inlezen in de challenges en welke ik ga doorlopen deel ik later🍀

Hoe zit het trouwens met jou telefoongebruik? Zou je dat ook willen verminderen?
Met de code TIFFANY10 ontvang je 10% korting op je eerste bestelling bij Fullcharge of gebruik de link hieronder of in mijn bio: https://link.fullcharge.nl/tiffany

6 gedachten over “Challenge 1 #Fullcharge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s