persoonlijk

Challenge 2 #Fullcharge

Vier weken terug deelde ik op mijn instagram @Tiffsjourneyx, dat ik de komende weken verschillende challenges uit de Fullcharge app ga doorlopen. De komende 3 maanden kies ik elke twee weken één challenge. Een challenge duurt namelijk 14 dagen. De challenge die ik als eerst heb gedaan is het creëren van telefoonvrije momenten. Dit was hard nodig, want mijn schermtijd was enorm uit de hand gelopen…🙄 Voornamelijk door het gebruik van Instagram.Hoe deze challenge was verlopen kan je teruglezen in mijn eerste blog. Challenge 1 #Fullcharge. Nu zitten we ook alweer op de laatste dag van de tweede challenge. Dus tijd voor een recap van deze challenge. Morgen mag ik alweer een derde challenge kiezen, maar welke dat is en hoe die is verlopen lees je weer in een volgende Fullcharge blog. Hieronder lees je eerst welke challenge ik de afgelopen 14 dagen heb doorlopen en hoe dat is gegaan.

De tweede challenge

Voor de tweede challenge heb ik een challenge gekozen uit het rijtje Ontspanning. Ontspannen is namelijk voor mij onmogelijk. Ik kan het niet, vooral niet in de situatie waarin ik nu zit. Ondanks dat wilde ik toch proberen met behulp van een challenge om iets van ontspanning in mijn dag en lichaam te krijgen. Ik heb daarom gekozen voor de challenge: Recharge minimaal 15 minuten. Deze challenge leek mij het meest haalbaar om nu mee te beginnen.

Wat leer je tijdens deze challenge?

Je leert om elke dag 15 minuten te rechargen, maar wat is dat dan precies en waarvoor is het nodig om te doen?

Rechargen is niet even een pauze nemen van je werk en op je mobiel scrollen. Nee, rechargen is even helemaal niks doen. Even buiten zitten met een kopje thee of koffie en voor de rest helemaal niks. Geen telefoon, geen gesprekken. Tijdens het rechargen is het de bedoeling dat je geen nieuwe informatie tot je neemt. Je kan dus wel tijdens het rechargen luisteren naar muziek, mediteren, wandelen, yoga of gewoon genieten van een kopje koffie of thee. Tijdens het rechargen laadt je je lichaam mentaal en fysiek op en dit geeft weer rust en ontspanning in je hoofd en lichaam.

Hoe is de challenge verlopen?

Net zoals in de vorige challenge, bestaat deze challenge weer uit verschillende lessen. Elke dag krijg een een les met daarbij twee a drie vragen/opdrachten. Deze lessen waren iets langer dan de vorige challenge, maar ook deze kostte mij ook maar 10 minuten van mijn dag. Geen reden dus om ze niet te doen. Ook word ik nog steeds begeleid door dezelfde coach. Ik krijg elke dag feedback op de vragen die ik heb beantwoord en daarnaast praten we ook via een chat over andere onderwerpen. Mijn coach steunt mij niet alleen met de challenge en help mij met de opdrachten, maar ook steunt en help ze mij met mijn struggles op eetstoornis gebied. We voeren in de chat persoonlijke gesprekken en dat voelt ook vertrouwd en geeft mij ook extra motivatie om de challenges elke dag goed te doen.

Hoe zorg ik nu elke dag voor een recharge moment en hoe zien mijn recharge momenten eruit?

In het begin lukt het mij nog niet helemaal om 15 minuten helemaal niks te doen, maar ik kleine stapjes lukt het mij nu gemakkelijk. Er zitten zelfs dagen tussen dat ik meerdere recharge momentjes in plan. Als het mooi weer is, hou ik mijn recharge moment lekker buiten. Dan ga ik met een kopje koffie of thee buiten in het gras zitten. Zonder mobiel, muziek of iets anders. Alleen ik, mijn koffie/thee en de buitenlucht. Het voelde in het begin eerst ongemakkelijk en ik pakte al snel mijn mobiel erbij, ik moest wat te doen hebben. Doordat ik mijn mobiel erbij pakte, was ik niet aan het rechargen, omdat ik nieuwe informatie binnen kreeg via social media. Gelukkig kreeg ik goede tips tijdens de lessen en had ik nog tips onthouden vanuit mijn eerste challenge (creeer telefoonvrije momenten) en daarmee lukt het mij nu gemakkelijk om even helemaal niks te doen. Luisteren naar de vogels en gewoon even rustig mijn kopje koffie/ thee drinken.

Het rechargen zorgt ervoor dat je alle (werk/school/ect) druk even vergeet en dat je na het rechargen weer met een leeg hoofd je planning erbij kan pakken en één voor één je to-do list kan afwerken. Dat leer je ook tijdens deze challenge. Niet alles te gelijk willen doen, maar één taak per keer. Net zoals het plannen, het opschrijven van de dingen die gedaan moeten worden en de dingen die je moet onthouden. Ook wel het gebruik maken van je tweede brein.

Meer hierover weten of ben je nu ook getriggerd om aan deze challenge te beginnen? Met de code TIFFANY10 ontvang je 10% korting op je eerste bestelling bij Fullcharge of gebruik de link hieronder of in mijn bio: https://link.fullcharge.nl/tiffany

6 gedachten over “Challenge 2 #Fullcharge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s