Food·Recepten

Frambozentaartje

Het is tijd voor een lekker zomers taartje. Ik heb vorig jaar een super lekker frambozentaartje gemaakt, maar nooit het recept meer gedeeld. Nu de frambozen weer volop te verkrijgen zijn, leek het mij toch nog leuk om dit heerlijke recept te delen. Natuurlijk kan je elk anders soort fruit gebruiken, wanneer er geen frambozen zijn.

Het is een heel simpel recept dat binnen 5 minuten in de oven staat. Je hebt geen mixer nodig. Een schaal en pannenlikker nodig. En natuurlijk een weegschaal om alles af te wegen. Hoe je dit heerlijke zomerse taartje maakt, lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten

  • 30 gram kokosmeel
  • 20 gram pofiber (haverzemelen, psylliumvezels of tarwezemelen kan ook, gebruik dan wel 25 gram)
  • 10 gram whey in de smaak framboos/ aardbei/ vanille (of een andere smaak die erbij past) *
  • 5 gram bakpoeder
  • 120 ml amandelmelk ongezoet
  • 100 gram eiwit (3 eieren)
  • 50 gram suiker of suikervervanger
  • 100 gram frambozen

*Heb je geen whey? Gebruik dan 15 gram havermeel, boekweitmeel, tarwemeel of volkorenmeel en gebruik iets meer suiker of suikervervanger.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een 16cm taartvorm met bakpapier.

Mix alle ingrediënten in een kom behalve de frambozen. Zorg dat het een egaal dik beslag wordt zonder klontjes. Neem de helft van de frambozen, snij deze in stukjes en voeg dit toe aan de mix. De mix kan nu in de taartvorm. Het klopt dat het een stevige mix is en niet vloeibaar.

Het taartje gaat nu voor 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het taartje afkoelen en leg er nog wat lekkere verse framboosjes op. Zelf heb ik nog was van de Callowfit chocolade saus overheen gedaan. En dan is het tijd om te smullen!

Ga jij dit zomerse taartje ook bakken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.Veel bakplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s