Food·Recepten

Pannenkoeken met vegetarische shoarma en geitenkaas

Nederland is het land van de pannenkoeken en poffertjes. Vaak zoet belegd, maar je ziet ook vaak hartige varianten voorbijkomen. Mij leek het een lekker en leuk idee om een lekker recept te maken met pannenkoeken, maar niet de standaard Nederlandse pannenkoeken. Ik vind namelijk de gewone Nederlandse pannenkoeken eigenlijk helemaal niet zo lekker, ze vullen mij nooit zo goed en ik krijg er vaak buikpijn van. Dit komt omdat het van bloem, melk en eieren worden gemaakt. Melk gaat niet zo goed met mijn darmen en gewone bloem al helemaal niet.

Daarom heb ik ervoor gekozen om een gezondere variant te maken en er kruiden aan toe te voegen. In plaats van het beleg mee te bakken in het beslag, heb ik het apart gebakken, zodat ik de pannenkoeken er lekker mee kan vullen.

De pannenkoeken heb ik nu lekker gevuld met veel groente en geitenkaas, maar deze pannenkoeken kan je natuurlijk met van alles vullen. Ook kan je er een zoete pannenkoeken van maken. Dan laat je de kruiden weg in het beslag en beleg je ze met jam, vers fruit, fruitcompote, ijs of kwark. Keus genoeg, laten we snel doorgaan met het recept!

Ingrediënten (voor 1 persoon)

 • 30 gram speltmeel
 • 3 gram psylliumhusk
 • 2 eiwitten
 • 2 gram bakpoeder
 • 100 ml ongezoete amandelmelk
 • Kruiden naar wens

Voor de vulling

 • 200 gram Paddenstoelenmix
 • 100 gram Broccoli
 • Shoarma kruiden (recept staat ook in deze blog)
 • 50 gram Geitenkaas
 • Rucola
 • olie om in te bakken

Ingrediënten voor een klein potje shoarmakruiden

 • 1 tl zout
 • 1 tl cayennepeper
 • 1/2 tl chilipoeder
 • 1/2 tl kaneel
 • 1 tl kerriepoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl komijn
 • 2,5 tl paprikapoeder
 • 1 tl uienpoeder

Bereiding

Mix in een kom de eiwitten, amandelmelk, meel, bakpoeder, psylliumhusk en kruiden naar wens. Ik heb er wat paprikapoeder, kurkuma, zout en peterselie door gedaan. Verhit een koekenpan met een beetje olie op laag vuur en doe hier een sauslepel beslag in. Het beslag is dun, waardoor je mooie dunne pannenkoeken krijg.

Met dit beslag kan je 4 grote pannenkoeken maken.

Ondertussen snij je de broccoli fijn en scheur en snij je de paddenstoelen in gewenste grote. Verhit een koekenpan met wat olie op halfhoog vuur en bak hierin eerst de broccoli voor ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de paddenstoelen mix toe bak dit ongeveer zo’n 4 minuten. Als laatste voeg je de shoarmakruiden toe en dan is je vulling ook klaar.

En dan is het een kwestie van alles bij elkaar doen. Ik heb er wat rucola bij gedaan, wat geitenkaas en sambal en wat curry ketchup van Fitcy.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchen in jouw bericht.

Veel kookplezier!

2 gedachten over “Pannenkoeken met vegetarische shoarma en geitenkaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s