Food·Recepten

Shakshouka met geitenkaas

Deze zomer heb ik voor het eerst de Foodybox mogen ontvangen van Kroonophetwerk. Vier keer per jaar versturen zij een Foodybox met nieuwe, bijzondere of gewoon hele lekkere producten. Hierin zaten ook de geitenkaasbolletjes van Bettine. Deze wil ik al zo lang proberen, maar geitenkaas is echt een fearfood voor mijn eetstoornis. Hierdoor durfde ik het nooit te kopen en het te proberen. Nu de geitenkaas in de Foodybox zat, wilde ik het toch echt gaan eten. Normaal geef ik producten die ik niet durf te eten weg, maar ik probeer mezelf nu ook wat vaker uit te dagen.

Ik wil al tijden een keer ShakShouka maken, maar elke keer kwam het er niet van. Heel zonde, want nu ik het eenmaal heb gemaakt, wil ik het elke week wel gaan eten. Het was zo lekker! Echt een aanrader. Het is ook niet moeilijk te maken, je hebt het zo klaar en het zit vol met groente.

Ingrediënten

 • 200 gr tomaten
 • 200 gram wokgroente
 • 50 gram pompoenpuree van Koro (deze is kant en klaar en zonder toevoegingen) Met de code TIFFANY ontvang je nog 5% korting op je bestelling bij Koro.nl
 • 2 teentjes knoflook (geperst)
 • 2 tl paprikapoeder
 • 1 tl komijn
 • 1 tl Cayennepeper
 • Zout
 • 100 ml water
 • 1 el olijfolie
 • 50 gram Bettine geitenkaasbolletjes
 • Oregano
 • Volkoren Libanees brood

# Ik gebruik de geitenkaas bolletjes van Bettine, deze zijn ideaal voor de gerecht.

# Het volkoren Libanees brood is van het merk Souq. Dit is te koop bij de Albert Heijn.

# Je kan het ook serveren met wraps, rijst, pasta of aardappels/frites

Bereiding

Verhit een wok met een el olijfolie en fruit hierin de knoflook.

Snij ondertussen de tomaten en doe deze dan bij de knoflook en zet het vuur op half hoog. Laat dit voor 5 minuten pruttelen.

Voeg daarna de pompoenpuree en de wokgroente toe. Laat dot weer voor ongeveer 5 minuten pruttelen op half hoog vuur.

Daarna is het tijd om de kruiden toe te voegen. Ik heb de hoeveelheden erbij geschreven, maar proef zelf tussendoor of jij het genoeg of te veel kruiden vind.

Laat het geheel nog een paar minuten op laag vuur staan en daarna is het tijd om het te serveren. Verdeel de geitenkaas erover en wat Oregano en serveer het met heerlijk Libanees volkoren brood.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel kookplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s