Food

Lovechock #Review

Laatst op 7 juli was het wereld chocolade dag. Niet dat ik zelf iets aan zulk soort dagen doe, maar ik ontving wel een heerlijk pakketje met chocolade repen van het merk Lovechock. Dit merk kende ik nog niet en ik denk velen van jullie misschien ook nog niet. Daarom leek het mij leuk om er een review over te schrijven. Dit pakketje heeft een tijdje onaangebroken in de kast gelegen, want toen ik dit pakketje ontving was chocolade eten een grote no-go voor mijn eetstoornis. Gelukkig is chocolade langer houdbaar dan een week en heb ik sinds dat ik terug ben uit de kliniek de chocolade voor jullie getest.

Even een melding vooraf: Ik heb dit pakketje vrijblijvend ontvangen. Ik word niet betaald om een review te schrijven of er iets “goeds” “positiefs” over te delen. Ik deel mijn oprechte mening zoals ik met alle reviews doe. Dat was de disclaimer vooraf, nu verder met de review.

Lovechock

De repen van Lovechock zijn geen “gewone” chocolade repen. Lovechock maak namelijk chocolade repen van rauwe chocolade. Het verschil tussen gewone chocolade en de rauwe chocolade van lovechock is in smaak, maar ook als in de natuurlijke kracht en”Pure Goodness” van het hoofdingrediënt: cacao, de moeder van alle superfoods. Bron: Lovechock.nl. Op de site van Lovechock vind je nog meer informatie over hun chocolade.

De repen

Je hebt grote en kleine repen. Ik heb een grote reep in de smaak blueberry & Hemp seed 85% cacao en kleine repen in de smaken Almond Fig 80% cacao, Coconut Nibs Vegan milk en Salted Pecan 80% cacao. De verpakking van de repen zien er erg leuk uit. Ook is de verpakking plastic vrij en gemaakt van een gemakkelijk hersluitbare PEFC-kartonnen wikkel die is gemaakt van milieuvriendelijk papier uit duurzame bossen die ook de sociaal-culturele waarden van de gemeenschap respecteren. Een extra pluspuntje vind ik, want tegenwoordig wordt er zoveel verpakt in plastic. Maar heel leuk allemaal, de smaak blijft het aller belangrijkst en dat heb ik natuurlijk ook voor jullie getest.

We beginnen met de ingrediënten 

Almond Fig 80% cacao

Rauwe cacaomassa*, cacaoboter*, kokosbloesemnectar*, gedroogde vijgen* (12%), amandelen* (11%), rozijnen*, anijszaad*, kaneelpoeder*, vanillepoeder*. (*van biologische oorsprong )Het chocoladedeel bevat ten minste 80% cacaobestanddelen.

Coconut Nibs Vegan milk

Cacaoboter*, kokosbloesemnectar*, rauwe cacaomassa*, kokosnoot* (15%), rijstdrankpoeder* (rijst*, zonnebloemolie*, zout), rauwe cacaonibs* (8%), vanillepoeder*. ( *van biologische oorsprong ) Het chocoladedeel bevat ten minste 68% cacaobestanddelen.

Salted Pecan 80% cacao

Rauwe cacaomassa*, cacaoboter*, pecannoten* (15%), dadels*, kokosbloesemnectar*, macapoeder* (2,6%), zeezout (0,5%), vanillepoeder*, venkelolie*. (*van biologische oorsprong) Het chocoladedeel bevat ten minste 80% cacaobestanddelen.

Blueberry & Hemp seed 85% cacao

Cacaomassa*, cacaoboter*, gedroogde kokosbloesem nectar*, hennepzaad* (7%), dadels*, gevriesdroogde blauwe bessen* (4%), baobab poeder*, Bourbonvanille*, zeezout. (* van biologische oorsprong) Het chocoladedeel bevat: ten minste 85% cacaobestanddelen.

De ingrediënten zijn van alle repen zoals verwacht allemaal puur en dat proef je ook. Mijn favoriet is de blueberry & Hemp seeds. Ik merk dat de chocolade iets minder zoet is dan andere chocolade repen, maar dat komt ook omdat deze reep 85% cacao bevat. Ik vind het dus heerlijk, want hoe puurder de chocolade, hoe lekkerder. Door de stukjes gevriesdroogde blauwe bessen geeft het de reep een extra zoetje wat ik erg lekker vind. Ik ben zeer verrast. De combinatie van pure chocolade en blauwe bessen is een aanrader.

De Coconut Nibs vegan milk heeft mij het meest verrast. Ik ben namelijk geen fan van kokos, maar toch vond ik deze reep erg lekker. Misschien is kokos en chocolade toch wel beter dan ik had verwacht. Deze reep ik wat zoeter dan de andere repen, omdat deze reep minder cacao bevat. Het is een reep van melkchocolade, maar zonder melk. Snap je het nog? Ze maken gebruik van rijstdrank. Ondanks dat er geen melk in wordt gebruikt, is het toch een lekkere romige vegan melk chocolade.

De Almond en Fig is zoals verwacht een lekkere bittere chocolade met een volle nootsmaak van de amandelen. Door de stukje vijg krijg de chocolade een zoetje. Niks verkeerd over te zeggen, smaakt goed.

De Salted Pecan 80% is zoals verwacht mijn minst favoriet. De combinatie van zout en zoet waardeer ik gewoon niet. Overal zie je het tegenwoordig: Salted karamel, gezouten chocolade etc. Zelf hou ik hier dus niet van en dat merkte ik ook bij deze chocolade reep. Dus voor mij was deze een no-go, maar als je wel fan bent van zoet-zout dan is deze ook een aanrader.

Conclusie

De repen van Lovechock die ik heb geprobeerd zijn (behalve de salted pecan, naar mijn mening) erg lekker. Je moet wel houden van een mindere zoete chocolade. Een pluspunt is dat de repen van Lovechock 100% biologisch zijn, passen in een veganistisch dieet, bevatten flavonoïden en zijn melk-, soja- en glutenvrij.

De chocolade is en plaats van geraffineerde suikers met kokosbloesemnectar gezoet. Dit is voor mij geen meerwaarde, want kokosbloesemnectar is ook gewoon suiker voor je lichaam. Maar van suiker gaan we gelukkig niet dood. Als je opzoek ben naar suikervrije chocolade, dan moet je een andere zoeken.

De repen worden in verschillende winkels verkocht en je kan ze online kopen. Hierbij een link https://www.lovechock.com/store-locator#storeLocator om te kijken of ze te koop zijn bij jouw in de buurt.

De prijs van de repen ligt wel wat hoger dan een supermarkt chocolade reep. Dat komt mede omdat deze repen Direct Trade zijn. Dit betekent dat Lovechock de cacao rechtstreeks van lokale boerencoöperaties koopt. Zonder tussenpersonen, zodat de aankoopprijs volledig wordt doorberekend aan de boeren. Door rechtstreeks bij de coöperaties in te kopen, zorgen we ervoor dat de boeren eerlijk worden betaald en goed worden behandeld voor hun werk.

Vind je het leuk om dit soort reviews te lezen? Laat mij dan weten welk product ik de volgende keer moet reviewen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s