Food

Mijn favorieten van Koro

Zoals jullie weten heb ik een soort samenwerking met Koro, deze samenwerking loopt eind deze maand ten einde. Omdat de code nog maar 1 maand geldig is, deel ik nog even mijn favoriete producten van Koro. Met de code TIFFANY ontvang je 5% korting op je bestelling bij Koro.

Hierbij wel even een disclaimer. Ik krijg niet betaald voor deze samenwerking en ik krijg ook niet betaald om deze blog te schrijven. Ik schrijf deze blog omdat ik regelmatig berichten krijg met de vraag “welke producten ik graag bestel bij Koro” Ik deel mijn ervaring en oprechte mening.

Waarom bestellen bij Koro?

Bij Koro koop je producten in grotere verpakkingen dan dat je in de supermarkt vind. Hierbij houden ze ook rekening met de houdbaarheid van de producten. Het is dus niet zo dat je binnen een korte tijd het product moet consumeren, omdat het anders over de datum gaat. Koro is ook IFS en biologisch gecertificeerd.

Koro streeft naar een eerlijk prijs-kwaliteit verhouding en dat heb ik als echt koopjesjager natuurlijk wel even onderzocht. Ik heb een aantal prijzen van producten van Koro vergeleken met de prijzen van de AH. Hieronder deel ik een paar van mijn ontdekkingen.

Natuurlijk zullen er ook producten zijn die bij de AH (of andere supermarkt) goedkoper zijn, maar deze heb je vaak niet in grote verpakkingen. Dit zorgt ervoor dat je bij de supermarkt meer verpakkingsmateriaal hebt, wat natuurlijk niet goed voor het milieu is. Keuze ligt aan jou.

Ook vind ik dat het assortiment van Koro gewoon echt mega groot is, veelzijdig en je vind er heel veel producten die je in de gewone supermarkt niet vind.

Recept van dit overheerlijke pompoentaartje staat op de blog

Hierbij deel ik een paar van mijn favorieten. Willen jullie weten wat nog meer favorieten producten van mij zijn? Laat het dan weten in een reactie en dan komt er een vervolg.

Pompoenpuree. Deze staat met stipt op nummer 1. Ik ben dol op pompoen en met pompoenpuree kan je zoveel kanten mee op. Ik bak er brownies mee, ik maak er pastasauzen mee, ik maak er curry’s mee, ik maak er hummus mee, ik maak er pizzabodems mee, pizzasauzen, koekjes, cake en ga zo maar door. De pompoenpuree is zonder toevoegingen en je kan er zoete en hartige gerechten mee maken. Je kan ze per stuk kopen of in bulk van 24 blikken. Een blik bevat 425 gram en kost 2,00. 24 blikken kosten 27,00. Met één blik kan je meerdere gerechten maken.

Kaneel Ik ben een groot verbruiker van kaneel. Het gaat door de havermout en Brinta. Ik gebruik het in veel bakrecepten en ik eet graag een (warm) appeltje of peer met kaneel. Voorheen kocht ik gewoon van de kleine potjes in de supermarkt, maar deze vlogen er doorheen bij mij. Bij Koro kan je een zak van 500gram of zelfs een zak van 1kg bestellen! Ideaal voor mij. Daarnaast verkopen ze ook vele verschillende maten van voorraadpotten. Ook kleine, waar je de kaneelkruiden in kan doen.

Pumpkinspices en Speculaaskruiden ook van deze 2 kruiden ben ik groot fan. Als afwisseling voor de kaneel gebruik ik pompoentaartkruiden of speculaaskruiden. Heerlijk om door je cake of appeltaart te doen en ook heerlijk door je pannenkoekenbeslag, havermoutpap of yoghurt.

Gepofte spelt is een heerlijke toevoeging aan je bakje kwark of yoghurt. Het geeft een lekkere bite en het is ook nog eens gezond. Geen toegevoegde suikers en toch iets lekkers door je yoghurt. Het lijkt op honey pops, maar dan zonder de zoete honing. Je kan je yoghurt natuurlijk wel iets zoeten met honing, maar dan gebruik je veel minder suikers dan dat er in die honey pops uit de supermarkt zitten. Ze hebben ook gepofte boekweit, gepofte quinoa en gepofte amarant. Deze zijn allemaal aan te raden. Ik heb ze allen in huis en maak er vaak een mix van die ik in een voorraad pot doe.

Psyllium husk Dit zijn vezels wat veel vocht opneemt. Ik voeg het vaak door mijn Brinta/ havermout en yoghurt. Ook gebruik ik het in veel baksels. Vezels zijn goed voor de darmen, zo ook de psyllium husk. Wel moet je ervoor zorgen dat je voldoende drinkt, anders werken de vezels averechts.

Appelchips Deze appelchips zijn ideaal als je zin heb in een zoete, maar ook gezonde snack. Ze zijn 100% van appels gemaakt zonder toevoegingen. Ook hebben ze een lekkere knapperige bite. Ze hebben ook een ander soort van appelchips, dit zijn hele dunne appelringen. Ik vind die ook super lekker, maar hebben een mindere chips bite. Wel zijn ze gewoon knapperig, maar een stuk dunner.

Soja crispies met cacao Deze crispies zijn heerlijk om door je kwark/ yoghurt te doen, maar ook leuk als topping op je ijs, taart of pannenkoek. Zelf zo los als snack zijn ze heerlijk, maar let dan wel op dat je niet de hele zak leeg snackt. Geloof me, als je eenmaal met deze heerlijke crispies begint, dan kan je niet meer stoppen. Je heb er trouwens 3 varianten van, de witte, de cacao 58% en de cacao 77%.

Volkoren rijstwafels met 7 zaden De zijn mijn favoriete rijstwafels. Normaal zijn rijstwafels niet voedzaam, maar deze volkoren rijstwafels met 7 zaden wel. Ze bevatten meer eiwitten en vezels dan normale rijstwafels. ik koop dan ook graag een doos met 12 rollen in één keer. Zo’n doos kost dan 9,50 en daarvoor krijg je 12 rollen rijstwafels. Dat is 0,80 cent per rol! Goedkopere volkoren rijstwafels heb ik nog niet gevonden.

Als jullie het leuk vinden, dan deel ik binnenkort nog meer van mijn favorieten. Laat hieronder of op mijn Instagram achter als je een deel 2 wilt lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s