Recepten

Recept: Natte “Koeien-kwarkcake”

Vandaag heb ik een lekker recept van een natte “koeiencake” voor jullie klaarstaan. Deze cake is een variatie op de kwarkcake die ik laatst online heb gezet. Ik maak de cake zelf met extra protein poeder, maar je kan het recept ook zonder protein poeder maken. Onder de ingrediënten staat hoe. In deze cake maak ik weer gebruik van de erythritol van Greensweet. De suikervervangers van Greensweet zijn heel fijn en makkelijk om mee te werken.

IMG_4554

Ingrediënten

  • 500 gram magere kwark
  • 75 gram havermeel (havermout fijnmalen)
  • 100 gram eiwit
  • 20 gram chocolade whey
  • 20 gram vanille whey
  • 20 gram cacao
  • 5 gram bakpoeder
  • 25 gram Greensweet erythritol
  • vanille extract
  • Stevia druppels in de smaak chocolade van Greensweet

Heb je geen whey? Vervang de chocolade whey door havermeel en een extra lepel cacao en meng de vanille whey door havermeel met vanille extract.

Bereiding

Bekleed een bakblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de kwark, havermeel, bakpoeder in een kom en de eiwitten in een kom. Verdeel dan dit mengsel over twee kommen. In de ene kom doe je de cacao en de chocolade whey erbij en in de andere kom de vanille whey met vanille extract. Meng dit goed door elkaar.

Dan is het tijd om het beslag in het bakblik te doen. In welke volgorde je het wil maakt natuurlijk niet uit. Ik ben zelf begonnen met het chocolade mengsel en daarna het vanille mengsel erop gedaan. Daarna voor de sier wat stippen gemaakt met het chocolade mengsel om het meer een “koeiencake” te maken :D.

Daarna mot de cake voor ongeveer 60-70 minuten in de oven. Als die klaar is haal je de cake eruit en laat je de cake afkoelen in het bakblik. De cake zakt wel iets in, maar hij smaakt nog net zo lekker 😉

IMG_4553

Ik ben benieuwd of jij de cake ook gaat maken, laat het mij weten en tagg mij op Instagram.

Eetsmakelijk, Groetjes Tiff

2 gedachten over “Recept: Natte “Koeien-kwarkcake”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s