Food·Recepten

Recept: Crunchy granola

Een recept van zelfgemaakte granola had ik al eens eerder gedeeld. Dit keer deel ik eenIMG_4014 recept van Crunchy granola. Iedereen kent wel al die verschillende cruesli’s uit de winkel. Allemaal lekker crunchy, maar ook mierzoet door de hoeveelheid suikers die erin zit. Natuurlijk helemaal niet erg om een keertje te eten, maar ik zou het niet te vaak eten.

Laatst heb ik een klein pakketje ontvangen van Greensweet en daarmee ben ik aan de slag geweest. Eerder heb ik al een kwarkcake geplaatst, waarbij ik ook gebruik maak van erythritol van GreenSweet. Bij dit recept voor crunchy granola maak ik ook weer gebruik van deze suikervervanger.

Ingrediënten

  • 40 gram erythritol
  • 180 gram grove havervlokken
  • 20 gram lijnzaad
  • 40 gram krenten
  • Kruiden naar wens ik gebruikte dit keer kaneel en koekkruiden
  • water

Natuurlijk kan je erin stoppen wat je zelf lekker vind zoals noten, zaden, stukjes cacao nibs, gedroogd fruit of cacao.

BereidingIMG_4027

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Doe de erythritol met 2 eetlepels water in een steelpannetje en zet dit op laag vuur. Zorg dat de erythritol helemaal oplost in het water. Doe alle overige ingrediënten in een kom en giet hier je mengsel overheen. MEng dit goed door elkaar en verdeel het dan over het bakblik.

Dit dit eerst voor 8 minuten in de oven en schep het dan een keertje om. Daarna nog voor 5 minuten in de oven en schep het nog een keertje om. Als laatste nog 5 minuten in de oven en klaar is je crunchy granola.

Eetsmakelijk!

Groetjes Tiffany

 

Een gedachte over “Recept: Crunchy granola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s