Food·Recepten

Recept: Courgettie

Al meerdere keren had ik het voorbij zien komen. Spaghettie van courgette, maar het kost veel tijd om dat te maken en je heb er een spirelli voor nodig. Met zo’n spirelli kan je slierten maken van verschillende soorten groenten. Tot dat ik laatst bij de lidl liep en voorgesneden courgettie in de koeling zag liggen. Dus die belandde in mijn boodschappenmand en heb ik er een lekker, gezond en simpel recept mee gemaakt.IMG_4400

Courgettie is tegenwoordig helemaal “hip”. Dit komt omdat het een koolhydraatarm recept is. Veel mensen zweren erbij dat je met koolhydraatarm eten afvalt. Zelf ben ik geen voorstander van koolhydraatarm eten, want koolhydraten geven je lichaam juist energie. Het is wel belangrijk dat je kiest voor complexe koolhydraten en niet voor de snelle koolhydraten. Als je hiervan meer wilt lezen, laat het mij weten dan schrijf ik er een blog over.

Het recept

Ingrediënten

  • 400 gram Courgette pasta (te koop in verschillende supermarkten of zelf maken)
  • 300 gram Wokgroente (ik had voor de handigheid voorgesneden wokgroente)
  • 1/2 paprika
  • 200 gram pomodori pelati (gepelde tomaten in blik)
  • 40 gram tomatenpuree
  • 80 gram Ham
  • 3 tenen Knoflook (ik gebruik zelf graag veel knoflook)
  • Kruiden
  • 50 gram Hüttenkäse

Bereiding

Snij de paprika en ham in blokjes. Verhit een pan met een beetje olijfolie en wok wat gehakte knoflook en doe dan de wokgroente en paprika erbij en wok dit voor ongeveer 4 minuten.

IMG_4404.JPGDan doe je de pomodori pelati en de tomaten puree erbij. Als de tomaten puree niet goed wil mengen, kan je er een beetje water bij doen. Nu is het tijd om de courgette spaghettie erbij te doen. Dit wok je voor ongeveer 2 minuten mee.

Daarna ga je het op smaak brengen met kruiden. Ik heb deze keer gebruik gemaakt van zout, peper, paprikapoeder en italiaanse kruiden. Als laatste de ham erbij en klaar is je courgettie. Serveer de courgettie met de hüttenkäse.

Natuurlijk kan je dit recept aanpassen naar eigen wens. Van de week heb ik courgettie met tofu gegeten en dat is ook zeker een aanrader! 😀IMG_4702.JPG

Eet smakelijk!

Groetjes Tiffany

 

 

Een gedachte over “Recept: Courgettie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s