Food·Recepten

Recept: Vanille-choco kwarkcake

Kwarkcake, ik ben er dol op. Een lekkere zoete en smeuïge cake. Geen droge, kruimelige substantie, want daar hou ik niet van. Deze cake is gebaseerd op de Koeienkwarkcake die ik al een tijd eerder heb geplaatst. Deze koeienkwarkcake is ook nog steeds een favoriet van mij, maar soms is het leuk om met wat andere ingrediënten te bakken. Dit keer maak ik gebruik van de stevia druppels van Greensweet stevia.

Ingrediënten

In dit recept maak ik gebruik van eiwitpoeder, maar dit kan je ook vervangen. De chocolade whey vervang je door een 20 gram havermeel en 5 gram cacao en de vanille whey vervang je voor 20 gram havermeel en voeg je extra vanille extract toen. Houdt er wel rekening mee dat je ook extra zoetstof toevoegt, want whey is ook gezoet en havermeel niet.IMG_20181102_164037.jpg

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de kwark samen met de 3 eiwitten, havermeel, kokosmeel en erythritol. Als dit goed gemengd is, verdeel je het over 2 bakken. In de ene bak voeg je de chocolade whey en chocolade stevia druppels toe. In de andere bak voeg je de vanille whey en vanille druppels toe.

Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en zet hem in de oven voor ongeveer 50 minuten.

Ga jij dit recept ook maken laat het mij weten en laat weten wat je ervan vindt.

Eetsmakelijk, Groetjes Tiffany

Een gedachte over “Recept: Vanille-choco kwarkcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s